Hírek

2015.11.26. 14:27

Illegális bevándorlókat csempészett Ausztriába

Körmend - Mint arról korábban hírt adtunk, az osztrák-magyar hatóságok közötti folyamatos információcserének is köszönhetően, nem sokkal azt követően, hogy kitette utasait Ausztriában, a körmendi rendőrök elfogták a megalapozott gyanú szerint illegális bevándorlókat szállító 31 éves román állampolgárt, 2015. szeptember 12-én.

A férfi összesen húsz, köztük hat szír és tizennégy iraki állampolgárnak anyagi ellenszolgáltatásért nyújtott segítséget ahhoz, hogy Ausztriába jusson.

A kisbusszal közlekedő férfit a rendőrök a 8-as számú főúton, Körmend térségében igazoltatták. A sofőr, megállítását követően a kisbuszból kipattanva, futva próbált menekülni, de a rendőrök elfogták.

A férfit előállították és kihallgatták. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A Körmendi Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást befejezte és a keletkezett iratokat a Körmendi Járási Ügyészség részére vádemelési javaslattal megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!