Hírek

2013.06.07. 13:25

Itt is, ott is, együtt az Orosz család

Pár hét a nagymamáknál, néhány nap Budapesten a lényeg az, hogy együtt legyenek. Orosz Róbert színész családja - főleg a két fiú - már nagyon várja a nyarat.

Nagy Ildikó

Orosz Róbert színész és felesége, Lujza - aki szintén a Weöres Sándor Színházban dolgozik - szerintem már azzal is beérnék, ha hétágra sütne a nap, és kiköltözhetnének a kertbe. Akár vasalódeszkástól, hiszen, ahogy Lujza meséli, szép időben és környezetben még ez a nem túl szerethető házimunka is elviselhetőbb.

A család - a hamarosan hatodik születésnapját ünneplő, még egy évig a Gazdag Erzsi Óvodáva járó Miksa és az ősztől a Bolyai iskola harmadik osztályába lépő Marci nem kis örömére - 2011 végén költözött kertes házba, ahol mindannyian nagyon jól érzik magukat. És bár kétségkívül nagyon csábító a családi hinta és a kerti grillező, a vakáció mégiscsak vakáció, nyaralás pedig mindenkinek jár, így aztán az idén kissé hosszabbra nyúló színházi évad befejeztével az Orosz család is útra kel.

 

Négyen a hintán: Orosz Róbert, Marci, Miksa és Lujza (Fotó: Kiss Teodóra)


Pár hetet a nagymamáknál töltenek. Robi édesanyja Enyingen él, onnan pedig csak egy ugrás a Balaton az aligai strandot nagyon kedvelik, úgy tervezik, hogy az idén is az lesz a bázis. Lujza édesanyja Encsen él - az a vidék is számos kalanddal kecsegtet: Marci - aki egyébként úszik, teremfocizik, a zeneiskolában pedig furulyázni tanul - meg is jegyzi, hogy az unokatestvérével ott, a Hernádon horgászott először. Néhány napot Budapesten is eltöltenek majd, és mondani sem kell, hogy két fiúval a vidámpark, az állatkert és a Közlekedési Múzeum kötelező, kihagyhatatlan program.

De térjünk vissza a családi házba, annak is a kertjébe, ami sok mindenről árulkodik. A füves rész két végében álló kapuk például arról, hogy Robi, Marci és Miksa gyakran és szívesen kergetik a labdát, de ottjártunkkor az is kiderült, hogy a fakardok és -pajzsok is kedvelt játékszerek.

 



Hogy fest egy focimeccs Oroszéknál? Általában Robi ellen játszik a két fiú, és egy-egy meccs általában addig tart, amíg a fiúk nyerésre nem állnak... A kerti sütő és a térkő - bármilyen meglepő - Orosz Róbert kézügyességéről és kitartásáról tanúskodnak.

Mondja, hogy mindegyiket ő készítette, utóbbihoz ezerhatszáz darab nagyméretű téglát hordott le a padlásról négyesével... Megérte a fáradság: amellett, hogy szép lett az udvar, Lujza elmondása szerint a kéményt javító kőművesek sem találtak kivetnivalót az alkalmi mester munkájában, sőt: valamelyikük megkérdezte, hogy nem maradt-e véletlenül húsz négyzetméterre való tégla, mert otthon ő is megpróbálkozna hasonlóval...


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!