Hírek

2016.03.22. 14:44

Kiürítik az Arena Savariát - Reggelizés közben hallhattunk a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság idei terveiről

Gyakorlatok, nemzetközi mentőkutyás verseny is szerepel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság idei programtervében, és elképzelhető, hogy a májusi Szent Flórián-napi ünnepségre az első szombathelyi önkéntes tűzoltóegylet zászlajának másolata is Szombathelyre kerül.

Nagy Ildikó

Kedden Erdélyi Krisztián igazgatóval, dr. Pásztor Krisztina megbízott hivatalvezetővel és Balogh Nikoletta sajtószóvivővel reggeliztünk.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon tartott sajtóreggeli vetített képes időutazással kezdődött: Balogh Nikoletta tűzoltó főhadnagy, sajtószóvivő a nagy sajtóvisszhangot kiváltó 2005-ös eseményeket elevenítette fel.

Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredestől megtudtuk: számos tavalyi rendezvényüknek lesz folytatása, de újabb, a nagyközönség számára izgalmas programokkal is készülnek. Április 2-án, szombaton a körmendi rendészeti szakközépiskolában rendezik meg a járási mentőcsoportok versenyét. Május 5-én pedig kiderül, hogy baj esetén mennyi idő alatt sikerül kiüríteni az Arena Savariát:  közösségi szolgálatukat teljesítő középiskolások, polgárőrök és rendőrök bevonásával mintegy 2-3 ezer főt "megmozgató" gyakorlatot tartanak a sportlétesítményben. Május 1-jén rendezik meg a Szent Flórián napot, amelyen a tervek szerint dr. Veres András megyés püspök celebrál szentmisét, és megszenteli az első szombathelyi tűzoltóegylet kalandos utat bejárt, az országos tűzoltómúzeumban megtalálható zászlajának másolatát, amely végleg Szombathelyre kerül. Szeptember 10-én ismét a  szombathelyi Fő téren tartják a megyei tűzoltó találkozót - az igazgató látványos, ám egyelőre titkos attrakciót ígért.

Országos ifjúsági tűzoltóverseny, nemzetközi mentőkutyás megmérettetés is szerepel az idei tervek között. Közben éberen figyelik a pályázatokat, és remélik, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 600 millió forintos keretéből - ahogy tavaly - az idén is jelentős összeg jut a vasi önkéntes tűzoltó egyesületeknek. Felújítják a körmendi tűzoltólaktanyát, szeretnének új gépjárműfecskendőt vásárolni, és remélhetőleg ausztriai és szlovén kollégákkal is gyakorlatozhatnak majd. A lakosság folyamatos tájékoztatására, az óvodások és iskolások tűzbiztonsági ismereteinek bővítésére továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek- hallhattuk a sajtóreggelin.

A tűzoltók az idén először a Savaria Történelmi Karneválon felvonuló jelmezesek között is feltűnnek majd: korhű öltözetben, korhű eszközökkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!