Hírek

2016.10.24. 05:27

Megölte az ismerősét - Bíróság előtt a késelő

Szombathely – Tavaly december közepén történt a <a href="https://www.vaol.hu/hirek/nyakon-szurta-a-szombathelyi-ferfit-negyven-percen-belul-elfogtak-a-gyilkost-exkluziv-informaciok-a-lakoktol-1743355">tragikus vita</a>: egy szombathelyi lakásban szólalkoztak össze a vendégek és vendéglátójuk. Előkerült egy konyhakés és emberölésbe torkollt a veszekedés. Most kezdődik a tárgyalás az emberölés ügyében.

Bakos Ágnes

Augusztus elején emeltek vádat az ügyben, a tárgyalás hétfő délelőtt kezdődik a Szombathelyi Törvényszéken. Dr. Varga Roland tanácsa előtt áll az emberöléssel vádolt férfi.

A vádirat szerint a vádlott tavaly december 12-én egy szombathelyi étteremben vacsorázott kollégáival, nem keveset ivott: körülbelül tíz nagyfröccsöt. Lekéste a vonatát, ezért két kollégájával elment egy szombathelyi munkatársához, hogy ott aludjanak.

A lakásban volt a vendéglátójukon kívül még egy férfi, aki előzetes megbeszélés alapján szintén ott éjszakázott – ez nem tetszett a vádlottnak. Szóváltásba keveredett a másik vendéggel, számon kérte, hogy mit keres a lakásban, majd a dohányzóasztalon lévő kenyérvágó késsel fenyegette. Majd a vendéglátójukat kérdezte, hogy ott aludhatnának-e.

A férfi erre szitokkal válaszolt: a vádlott anyját hozta szóba. A vádlott dühében egyszer nyakon szúrta, majd elmenekült. A kést az esővízgyűjtő csatornába dobta.

A vendéglátó sebét a vádlott kollégája egy törölközővel próbálta elállítani. De hiába az igyekezet, és hiába a szakszerű orvosi ellátás, meghalt a férfi. A vádirat kiemeli, hogy mindkét fél ittas volt a tragédia idején. Sőt, a vendéglátó, az áldozat heveny alkoholmérgezésnek megfelelő állapotban volt – emiatt pedig „védekezésre képtelen állapot” állt fenn.

A vád: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!