Hírek

2014.03.27. 09:43

Megújul az alsószölnöki bekötőút közel egy kilométeres szakasza

Alsószölnök - Megújul az alsószölnöki, országhatárhoz vezető bekötőút – erről tartott projektindító sajtótájékoztatót V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Monek Zsolt, a község polgármestere.

Farkas Eszter

V. Németh Zsolt a helyszínen elmondta: a több mint 178 millió forintos támogatásból összesen egy kilóméternyi út újul meg: 400 méter Alsószölnökön és további 600 méter út az osztrák határig. A beruházás az Európai Unió több mint 161 millió forintos támogatásából valósulhat meg. Kiemelte: a beruházással jelentősen nőni fog az útszakasz forgalombiztonsága.

V. Németh Zsolt: hamarosan megkezdődnek a felújítások. Fotó: Szendi Péter

A kivitelező végrehajtja a leromlott állapotú burkolaton szükségessé vált aszfalterősítést, és többek között kiépíti a padkát. Ezen felül elvégzik két leromlott állapotú híd, valamint a vízelvezető rendszer felújítását, kitisztítják az árkokat, átereszeket. Az út várhatóan három hónap múlva készül el.

Monek Zsolt,  Alsószölnök polgármestere megköszönte V. Németh Zsolt közbenjárását. Szavai szerint: egy évtizedek óta húzódó probléma oldódik meg az alsószölnöki út felújításával. A környéken élők türelmét kérte a felújítási munkákkal járó esetleges kellemetlenségekért.

V. Németh Zsolt hozzátette: hamarosan megkezdődnek a felújítások egy másik úton is, Kercaszomor és a szlovén határ között. Ezt az utat 353 millióból újítják fel egy kilóméter hosszan és nyárra készül el. Szintén még az idén sor kerülhet a Rönöktől határig vezető út felújítására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!