Hírek

2012.10.10. 22:10

Programok Vas megyében csütörtökön

Unatkozik? Kimozdulna otthonról, de nem tudja, hová? Nézze meg programajánlónkat! Ne üljön otthon!

Vas Népe

RENDEZVÉNYEK

Szentgotthárd. Vörösmarty Mihály Gimnázium: csütörtökön 10.30 órakor Különös napfogyatkozások és a világegyetem megmérése címmel Mitre Zoltán tart előadást a 33. Megyei Csillagászati és Űrkutatási Hetek programsorozat részeként.

Szombathely. Agora-Gyermekek Háza: 19-éig Matéria címmel népi kézműves sorozatot rendeznek 28. osztályosok részére a régmúltban gyökerező mesterségekről, az évszázadok óta használatos természetes anyagokról, kézműves fortélyokról.

SZÍNHÁZ

Szombathely. Weöres Sándor Színház, színházterem: a Játék a kastélyban című előadást láthatják csütörtökön 19 órától a Honthy Hanna-bérletesek. Márkus-terem: a Szigorúan ellenőrzött vonatok című darabot nézhetik meg csütörtökön 19 órától a Ráday Imre-bérletesek.

KIÁLLÍTÁS

Szombathely. Iseum Savariense kiállítóterme: Temető a város határán utazás a túlvilágra címmel a Kr. u. II. századi Pannonia vidéki népességének temetkezési szokásaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Két nyugat-pannoniai temető példája: Alsópáhok és Nemesbőd a római és a helyi őslakosság halottkultuszainak összefonódását mutatja be a tárlat.

Agora-Gyermekek Háza: Repüléstörténet maketteken állandó kiállítás Nyilasi László hagyatéki anyagából; október 20-áig Óvjuk együtt a Földet! címmel a Pannon Lapok Társasága klímavédelmi programjához kapcsolódó rajzpályázatra beérkezett művek láthatók; az Ovis tárlaton képzőművészeti munkákból látható tárlat.

Körmend. Batthyány-kastély, Sala Terrena Galéria: Wien Meidling bemutatkozik a Rearte Gallery művészei és a NaturFreunde Meidling fotócsoport kiállítása október 26-áig, hétfőtől péntekig 10-12 és 13-16 óra között tekinthető meg.

Sárvár. Nádasdy Ferenc Múzeum: keddvasárnap 9-17 óráig. Nádasdy-vár bástyája: Németh Mihály szobrász Elmentettem című állandó kiállítása látható.

Szentgotthárd. Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeum: kedd-szombat 11-15 óráig.

Magyarszombatfa. Őrségi Vadászati Kiállítás: keddtől vasárnapig 10-17 óráig várja az érdeklődőket. A tárlaton a hazánkban élő vadászható állatfajok trófeái mellett láthatók az Őrség faunájában honos madarak és nem vadászható kisemlősök preparátumai. Megtekinthető még az Afrika-terem, valamint a kiállítótermek mellett kialakított kis vadaspark is.

Hegyfalu. Képeslap Múzeum: hétfőtől vasárnapig, 8-18 óráig tart nyitva. A látogatókat Mindszenty József emlékkiállítás várja, ahol a 120 éve született bíboros életútját mutatják be képeslapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!