Hírek

2009.04.15. 02:26

Sok az ügyelet, de kevés a pénz

Körmend - A megélhetés az orvostársadalomban is megélhetés. Az alacsony jövedelmek nem vonzóak.

Kozma Gábor

Így van ez a körmendi kórházban is. A városban néhányan tudni vélték, hogy szinte kiürült a belgyógyászat , de azt is, hogy több orvos érkezhet. Hosszú, kitartó keresés után sem sikerült megszólaltatnunk ez ügyben az illetékeseket. Viszont akadt orvos, aki ugyan név nélkül, de nyilatkozott. Ráadásul nemrég távozott a kórházból. Nézze, nem a legjobb a hangulat, de ez igaz az egészségügy más területeire is. Nekem jelesül 6-7 ügyeletet kellett adnom, plusz a munka, és így kaptam havi 100 ezer nettót. Persze, szóba került a béremelés, de ezt a kórház nem tudta biztosítani. Háziorvosként dolgozom most, így mindenképpen jobb , hallottuk.

A doktor elmondta, hogy a belgyógyászat esetében azért is magasabb a fluktuáció, mert a sebészeknek jobb lehetőségeik adódhatnak . És van olyan orvos is, aki családi okok miatt távozik. Egyre több a nyugdíjas orvos, egyre kevesebb a belgyógyász, és egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a kiskórházak. Ez egy olyan folyamat, amit már mindenki lát és érzékel , fűzte hozzá a körmendi kórházból nemrég távozott orvos.

Hozzátéve: tudomásul kell venni, hogy egy kiskórházban nem sok esély mutatkozik a látványos szakmai fejlődésre. Ezért a kezdő orvosok növekvő hányada inkább más munkahelyet választ magának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!