Hírek

2015.09.12. 08:59

Érkeznek a takarók – ma 13 óráig fogadjuk az ŐrvidékHázban az adományokat

Szombathely – A Vas Népe is csatlakozott ahhoz az akcióhoz, amelyet Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke hirdetett meg a megyébe érkező menekültek támogatására.

Ölbei Lívia

Ma 13 óráig az ŐrvidékHázban tartunk ügyeletet, itt fogadjuk a takarókat és egyéb adományokat. Jönnek magánemberek, a Szombathelyi Nagycsaládosok Egyesületének képviselője is nagy szállítmánnyal érkezett - további segítséget  ígér.

Roznérné Ági nagy doboz takarót, ruhát hozott – és azt mondja, az egyesület raktárából még lehet válogatni, attól függően, hogy mire van, lesz szükség. Az egyesületi tagság folyamatosan gyűjt, mindenki beadja a közösbe, ami otthon éppen fölöslegessé válik, de máshol még jól jöhet. Most a menekülteknek kél el a segítség.

Roznárné Ági nagy dobozzal érkezett az ŐrvidékHázba Fotó: Nagy Ildikó

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke pénteken reggel fordult levélben a megye polgármestereihez. Arra kérte őket, hogy a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén kialakított ideiglenes menekülttábor lakói részére biztosítsanak takarókat, mivel az áthaladó menekültek azokat a hideg időre való tekintettel magukkal viszik. Meg is érkeztek az első felajánlások, a sárvári és a nádasdi önkormányzat 100-100, a vönöcki 30, a szakonyfalui önkormányzat 50 darab 150x200 cm-es polártakarót ajánlott fel.

Az összefogásból a Vas Népe és az ŐrvidékHáz is részt vállal. Várjuk a takarókat, felajánlásokat az ŐrvidékHáz épületében (Szombathely, 11-es Huszár úti laktanya főbejárata) szombaton 10 és 13 óra között, valamint hétfőtől péntekig 8 és 14 óra között. Munkatársaink gondoskodnak arról, hogy eljussanak a takarók a regisztrációs állomásokra és így a menekültekhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!