Hírek

2015.09.13. 15:12

Tüntettek Szentgotthárdon – Nem akar migránsokat a városban a Jobbik

Szentgotthárd – Felállították a második sátortábort illegális migránsoknak, regisztrációs célból Vas megyében. Ahogy korábban a körmendi tábornál, a szentgotthárdinál is tüntetett a Jobbik.

Bakos Ágnes

Üresek még a sátrak a szentgotthárdi ipari parkban. A Jobbik vasárnap délutáni tüntetésére érkezettek bejárták a tábort, benéztek az építményekbe, az ágyakhoz.

Fotó: Bakos Ágnes

Körülbelül ötvenen gyűltek össze: Szentgotthárdról, Körmendről és Szombathelyről is jöttek. A menekülttáborok elleni tiltakozáson Lábodi Gábor, a Jobbik szentgotthárdi önkormányzati képviselője azt mondta, hetek óta tudhatta Huszár Gábor, a város polgármestere, hogy tábort építenek a városban, csak a helyszín és az időpont volt kérdéses. Ha korábban értesült volna a regisztrációs pontról a Jobbik, akkor megakadályozzák az építést tüntetéssel – mondta el a politikus.

– Ne legyen csatatér Szentgotthárd, a kormány védje meg Magyarországot! – ezt kéri a Jobbik nevében Bana Tibor országgyűlési képviselő.

Nyolc rendőr volt a tiltakozás helyszínén, békésen zajlott a tüntetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!