Hírek

2013.12.23. 16:13

Ünnep és veszély

Az ünnepek alatt kiemelt veszélyforrást jelenthetnek a karácsonyfán elhelyezett díszek, csillagszórók, égősorok – erre figyelmeztet a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Farkas Eszter

Ha a karácsonyfa lángra kap, a tűz rendkívüli gyorsasággal terjed. Célszerű a gyertyákat inkább az asztalon, díszként, vagy az adventi koszorú részeként használni. Természetesen itt is fokozottan ügyelni kell arra, hogy soha ne hagyjuk el helyiséget úgy, hogy őrizetlenül maradjon egy gyertya - hívta fel a figyelmet a vasi katasztrófavédelem. Egy hasznos tipp a megelőzéshez: állítsuk vízbe, vagy földbe a karácsonyfát, öntözzük folyamatosan, így megelőzhető, hogy a fa túlságosan kiszáradjon, és könnyen lángra kapjon. Ha bekövetkezett a baj: az ablakokat nem szabad kinyitni, mert a friss oxigén tovább táplálja a tüzet. Dobjunk a fára pokrócot, így megakadályozhatjuk, hogy a tűz oxigénhez jusson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!