Hosszúpereszteg

2015.08.02. 14:14

A falunapi csikósbemutató mindenkit ámulatba ejtett Hosszúperesztegen

Hosszúpereszteg - Az idei falunapon a csikósbemutató sikerét csak egy dolog veszélyeztette, ezért a lovak jelenléte miatt a kisfiúk nem szirénázhattak a tűzoltóautón.

Civil Tudósítónktól

Minden évben augusztus első szombatján a településért, közösségünkért ajánlott közös imával kezdődnek a falunapi programok Hosszúperesztegen, a művelődési ház előtti téren. A szentbeszédet Bodorkós Imre atyától hallhatták a település lakói, majd Bihal Zoltán káplán mutatkozott be, aki aznap kezdte egyházi szolgálatát ezen a vidéken.

Farkas Margit polgármester köszöntötte a megjelenteket, aztán a Hosszúperesztegért emlékplaketteket adták át. A kitüntetés alapításáról még 2005-ben döntött az akkori képviselő-testület. Azóta minden évben a falunapon nyújtják át az elismerést azon polgároknak vagy civil szervezetek tagjainak, akik a község életének fejlesztése terén hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeztek. Az idei díjazottak Dénes Károly volt polgármester és önkéntes tűzoltóparancsnok, valamint a Hosszúperesztegi Sport Egyesület labdarúgói.

Benkő Zsolt tűzoltóparancsnok

A hivatalos ceremónia után zenés-táncos produkciókkal folytatódott a program. Fellépett a helyi Crossroads egyesület és a káldi társastánc csoport, akrobatikus elemekkel tarkított show-val lepte meg a közönséget a celldömölki székhelyű Rocky Dilly csapat, majd a sárvári Ma'mint'Ti Színjátszó Csoport musicalrészletekből álló igényes műsorát élvezhették a rlsztvevők. A HOSE focistái Jánosháza csapatát fogadták egy barátságos mérkőzésre 16 órától. Amíg a fiúk a szomszédos sportpályán a meccsen szurkoltak, a lányok örömmel vettek részt a szabadtéri zumba foglalkozáson Locsmándi Brigi és Lettner Zsanett irányításával. Több kisfiú nagy álma teljesült, amikor a helyi tűzoltókkal együtt egy bálatűz megfékezésére siethettek, és igazi védőruhában olthatták a lángnyelveket. Egy apró hibája volt csak a dolognak, hogy a tűzoltóautó nem szirénázhatott, nehogy megzavarja a helyszínen lévő lovak nyugalmát. Lovagolni is lehetett ugyanis, sőt Hajdara Gergő és paripája nagy sikerű csikósbemutatóját is ámulva szemlélték a vendégek. Az Ogmánd egyesület jóvoltából íjászattal, a gyerekeknek arcfestéssel, csillámtetkóval, légvárral szereztek örömet a szervezők. A védőnő a nap folyamán egészségügyi szűréseket végzett.

Hajdara Gergő csikós bemutatója

Még csak 17 óra körül járt az idő, amikor Kálmán Lackó mulatós műsora már többeket a tánctérre vonzott. Ezután következett a közös vacsora, a halászlét a szajki horgászok főzték, a másik üstben a gulyáslevest helyi asszonyok ízesítették. Az étel mellé hideg csapolt sör járt, a zenei alapot és a hangulatot a Capito Gitárklub nosztalgiakoncertje adta meg. A tombolasorsolást követően zendített rá a Dry Parsley zenekar, az 1980-as, és az 1990-es évek legjobb rockzenéivel. Majd a legkitartóbbak- nem voltak kevesen- hajnalig rophatták az utcabálban az Extázis együttessel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!