Ikervár

2010.04.01. 13:53

Ikervári természetbarátok sikere

Madártani ismeretekből, fametszetek beazonosításából és madárhangok felismeréséből is jelesre vizsgáztak az ikervári természetbúvárok.

Pásti József

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által meghirdetett "Madarak és Fák Napja" verseny területi fordulóját március 26-án rendezték meg a Saághy István Erdészeti Információs Központban.

Az általános iskolás tanulók  versenyén többek között fametszetek beazonosítása és madárhangok felismerése is szerepelt. Három fordulón túljutva végül az Ikervári ÁMK Zichy Antónia Általános Iskola tanulói érték el a legjobb eredményt.

A második helyen holtversenyben a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola  és a Paragvári utcai Általános Iskola osztozhatott.

A Madarak és Fák Napja országos döntőn Vas megyét ebben az évben Koszorús Veronika, Mészáros Krisztián és Molnár Bálint az Ikervári ÁMK Zichy Antónia Általános Iskola 8. osztályos tanulói képviselik. Felkészítőjük Farkas Annamária tanárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!