Ikervár

2017.03.29. 09:50

Közösen keresik a megoldásokat az ikervári baba-mama klubban

Ikervár - Rendkívül sokféle programot szerveznek maguknak az ikervári művelődési házban működő baba-mama klub tagjai. Heti egy alkalommal biztosan, de gyakran többször is összejönnek.

Pásti József

- Első gyermekes szülőként rengeteg probléma merül fel bennem, és tapasztalatom szerint más anyukákban is. A baba-mama klubban közösen megoldásokat keresünk, és többnyire találunk is a felmerülő kérdéseinkre – sorolja a klub előnyeit Markó Nagy Katalin, a közösség egyik alapító tagja, majd folytatja: - Ki-ki elmondja, hogy nála mi vált be, vagy mi az, ami éppen nem.

Legyen az egy hozzátáplálási bizonytalanság, vagy például altatási szokás, napirend kialakítása. Az eleinte félénk, visszahúzódó babák itt tanulják meg, hogyan viszonyuljanak társaikhoz.

Rengeteget tanulnak egymástól és természetesen mi szülők is tőlük, hogy hogyan, milyen mértékben kell úgymond „beleavatkozni az ismerkedésükbe”. És végül nekünk, anyukáknak is egyfajta kikapcsolódás, hogy ide eljárhatunk.

Az informális tanulás, a kötetlen klubélet mellett, - szakemberek bevonásával - előadásokat, vidám, játékos programokat is szerveznek.

- Nagyon kedvelik a gyerekek a rendszeres Ringató foglalkozásokat, Gerbert Judit színművésszel – sorolja a programokat Jóna Bíró Viktória a klub másik alapítója, ötletgazdája.

- Vendégünk volt már Szabó Zoltán mentőtiszt, aki a gyermekbalesetek és a „váratlan” helyzetek gyors megoldásáról tartott előadást, továbbá Éder Kocsis Éva DSGM szakgyógytornász, Lukóczki Renáta homeopátiás tanácsadó.

A téli hónapokban kondicionáló kanga tréninget tartott számunkra Velladics Judit, míg jelenleg Kissné Kocsmár Szilvia klubtagunk tart gyermektornát a piciknek.

Természetesen a „jeles ünnepeket” is közösen tartjuk, például a jelmezes farsangi összejövetelünk is bizonyára felejthetetlen marad mindannyiunk számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!