Ják

2015.10.09. 09:23

Másodszor is pénzt kap Ják és Szakonyfalu – rendkívüli szociális támogatások Vas megyében

Megyei körkép – Öt Vas megyei település önkormányzatának ítélt meg rendkívüli szociális támogatást a belügyi és a nemzetgazdasági tárca. Két vasi település idén másodszor kap rendkívüli forrást.

Bakos Ágnes

Ják, Mesterháza, Szakonyfalu, Táplánszentkereszt és Vép önkormányzatainak utal rendkívüli szociális támogatást a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Országszerte 187 település osztozik 596 millió forinton, az idei második, egyben utolsó döntési körben.

Vép város önkormányzata 1,1 millió forintot, Táplánszentkereszt 1,5 millió forintot kap. Mesterháza önkormányzatának 47 ezer, Jáknak 927 ezer, Szakonyfalunak pedig 154 ezer forintot ítélt meg a két tárca együtt. Vagyis összesen 3,7 millió forint jut az öt vasi támogatottnak.

Nyáron volt az idei első határozat a rendkívüli szociális támogatásokról, akkor 517 millió forintot kapott összesen 166 település. Akkor csak kettő Vas megyei volt a kedvezményezettek között: Ják és Szakonyfalu. Előbbi 1,3 millió, utóbbi 301 ezer forintot kapott rendkívüli szociális támogatásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!