Jánosháza

2013.12.01. 16:39

Önkéntesek gyakorlatoztak Jánosházán

A sportpálya melletti régi piactéren tartották szombaton az önkéntes tűzoltó egyesületek nemzeti minősítő gyakorlatát.

Bajdó Bettina

Ez alkalommal Hosszúpereszteg, Kenyeri, Pápoc, Egyházasrádóc, Rum-Zsennye, valamint Jánosháza önkéntes tűzoltó egyesülete vett részt a nemzeti minősítő gyakorlaton, mely során bizonyíthatták, hogy felkészültek az önálló beavatkozásra. – tudtuk meg Balogh Nikoletta tűzoltó zászlóstól, megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

Az egyesületek először munkavédelmi oktatásban részesültek, majd a felszerelések, járművek ellenőrzését követően műszaki mentési és tűzoltási feladatokat hajtottak végre. A gyakorlatot Hosszúpereszteg önkéntes tűzoltó egyesülete kezdte. Feladatai között szerepelt közútra dőlt fa eltávolítása motorfűrész segítségével, égő személygépkocsi eloltása is.

A következőkben Kenyeri egyesülete bizonyíthatott vízszivattyúzási és tarló-, illetve szalmatűz oltásának végrehajtásával. Hasonló feladatok vártak a többi önkéntes tűzoltó egyesületre is. Mind a hat önkéntes egyesület lelkiismeretesen, pontosan és precízen hajtotta végre a tűzoltási és a műszaki mentési feladatokat.

A gyakorlat vezetője értékelésében kiemelte, a feladatok teljesítése során megmutatkozott az egyesületek felkészültsége és elhivatottsága, így „megfeleltre” értékelte munkájukat.

A nemzeti minősítés megszerzésével az önkéntes tűzoltó egyesületek ezentúl saját tevékenységi területükön önállóan végezhetnek beavatkozást, így jelentős mértékben hozzájárulnak településük és környezetük biztonságához, a megye reagálóképességének növeléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!