Jánosháza

2014.06.26. 19:20

Védőszentjüket ünnepelték János-napon

Jánosháza - Keresztelő Szent János születésének főünnepén tartották a plébániatemplom búcsúnapját.

Némethy Mária

Molnár János püspöki titkár jobbján Bodorkós Imre plébánossal. Fotók: Horváth Csaba

A plébániatemplom mellett Jánosháza védőszentje is Keresztelő Szent János, hiszen neve a település elnevezésében is megtalálható. Az idei búcsúkor Molnár János püspöki titkár volt a szentmise főcelebránsa. Szentbeszédében rámutatott arra az üzenetre, amit Keresztelő János hűséges szolgálata jelent. Keresztelő Szent János az Isten küldötte volt, róla a Szentírásban világos és fölemelő szavak olvashatók.

A szentmise utáni agapén a vidéki fíliák is képviseltették magukat

Szent Ágoston így emlékezik meg az Újszövetség súlyos ajkú prófétájáról: ,,Nincs más az atyák között, akinek földi születésnapját ünneppel ülnénk meg, csak Jánosnak és Jézusnak a születését ünnepeljük. Ez nincs jelentőség híján.” János olyan, mint valami határvonal a két szövetség, az Ó és az Új között. Maga Jézus állítja: ,,A próféták és a törvény Jánosig tartanak.” A mise után a plébánia udvarán agapé várta a híveket. A közösen elköltött búcsúi vacsoráról a karitászcsoport tagjai gondoskodtak, a vendégségbe érkező hívek sokféle süteménnyel érkeztek. Az agapén a vidéki fíliák is képviseltették magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!