Káld

2015.04.22. 16:09

Kilátót építettek Káldon

Káld - Újabb közjóléti létesítményt adott át a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a természetszeretőknek: szerdán a 7200 hektáros Farkaserdő szélén avatták fel a Scherg Lőrincről elnevezett kilátót.

Nemrég a Farkaserdő szélén egy magasles állt, amit a vadászok panorámalesnek hívtak. Ez a terület legmagasabb pontja, nem véletlen tehát, hogy ide építette a erdészeti zrt. legújabb közjóléti létesítményét. A vasi haranglábak mintájára, vörösfenyőből készült, 20 méter magas kilátóból jól látszik a Kemeneshát, a Ság hegy, a Kissomlyó, a Somló és a Bakony is.

A kirándulók már fentről is gyönyörködhetnek az erdőben. Fotó: Laki László

Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója elmondta: az Őrség és Szombathely után tavaly a sárvári parkerdőt újította fel az erdőgazdaság saját forrásból. A káldi kilátó nettó 34 millió forintba került, építéséhez uniós támogatást is kaptak.

Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: az állami erdőgazdaságoknak egyik fő feladata az állami erdővagyonnal a társadalmat szolgálni.

Kondora István, Sárvár polgármestere elmondta: a mindennapi jóléthez nemcsak az anyagi javak, hanem a testi, lelki jólét is hozzátartozik. Ebben nagy szerepe lehet a nyugalmat adó erdőknek.

Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke köszönetet mondott az erdészet közjóléti munkájáért. Hangsúlyozta, hogy az erdő mindenkié, de csak akkor lehet az, ha megfelelő infrastruktúrával is ellátott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!