Káld

2015.04.22. 16:09

Kilátót építettek Káldon

Káld - Újabb közjóléti létesítményt adott át a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a természetszeretőknek: szerdán a 7200 hektáros Farkaserdő szélén avatták fel a Scherg Lőrincről elnevezett kilátót.

Nemrég a Farkaserdő szélén egy magasles állt, amit a vadászok panorámalesnek hívtak. Ez a terület legmagasabb pontja, nem véletlen tehát, hogy ide építette a erdészeti zrt. legújabb közjóléti létesítményét. A vasi haranglábak mintájára, vörösfenyőből készült, 20 méter magas kilátóból jól látszik a Kemeneshát, a Ság hegy, a Kissomlyó, a Somló és a Bakony is.

A kirándulók már fentről is gyönyörködhetnek az erdőben. Fotó: Laki László

Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója elmondta: az Őrség és Szombathely után tavaly a sárvári parkerdőt újította fel az erdőgazdaság saját forrásból. A káldi kilátó nettó 34 millió forintba került, építéséhez uniós támogatást is kaptak.

Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: az állami erdőgazdaságoknak egyik fő feladata az állami erdővagyonnal a társadalmat szolgálni.

Kondora István, Sárvár polgármestere elmondta: a mindennapi jóléthez nemcsak az anyagi javak, hanem a testi, lelki jólét is hozzátartozik. Ebben nagy szerepe lehet a nyugalmat adó erdőknek.

Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke köszönetet mondott az erdészet közjóléti munkájáért. Hangsúlyozta, hogy az erdő mindenkié, de csak akkor lehet az, ha megfelelő infrastruktúrával is ellátott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!