Káld

2017.07.21. 17:25

Erdészek lőttek korongra, lapra

KÁLD Hagyományos és országjáró az erdőgazdaságok közötti lövészverseny-sorozat. Az idei hetedik állomás házigazdája volt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A vendéglátó csapat egy nyolcadik és egy 17. helyet ért el.

Bakos Ágnes

A végéhez közeledik a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnoksága idei sorozata.

- Ez a hetedik idén, még kettő verseny lesz, az utolsó Gemencen augusztus végén, utána alakul ki a végeredmény - ismertette a sorozat lebonyolítását Pukánszki Zoltán, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vadgazdálkodási csoportvezetője.

A feladatsor nem volt újdonság a résztvevőknek: volt 25 korongos korongvadászat, húszkorongos toronykorong, 25 korongos vadásztrap, aztán futó disznó lőlapra kellett lőni a versenyzőknek, és "rókára" is céloztak a tegnap tartott versenyen.

A házigazdák egyik csapata: Doncsecz Károly, Paukovits Tibor, Borsos Zoltán és Horváth Ákos Fotó: Szendi Péter

Nem nehéz a káldi pálya a többi erdészeti lőtérhez képest - mondta Pukánszki Zoltán. A "helyi erőkről" azt mondta, kevésbé gyakorlottak, mint a többiek, de két csapatot is kiállítottak a tegnapi versenyre. Egyrészt házigazdaként, másrészt pedig azért, hogy kihasználják a hazai pálya előnyét. A versenyre egyébként erdészeti társaságok, erdészetet tanuló diákok és nyugdíjasok nevezhetnek. A csapatok négyfősek, a káldi versenyre 17 nevezett, és versenyben volt két egyéni induló is, vagyis hetvenen járták végig a lövészeti feladatokat. A káldi verseny és az egész sorozat célja nem szigorúan a lövészeti tudás összemérése, hanem a vadászati kultúra ápolása, az erdész- és vadászbarátságok elmélyítése, valamint a lőkészség fejlesztése - ezt fogalmazták meg előzetesen a szervezők.

A hangulat alapján tényleg a részvétel volt a legfontosabb, de azért meg kell említeni, hogy a NEFAG Zrt. csapata diadalmaskodott a tegnapi versenyen, második helyen az Északerdő Zrt., harmadik helyen pedig a Gemenc Zrt. erdészcsapata végzett.

Az sem mellékes, hogy a Szombathelyi Erdészeti Zrt. első számú csapata az előkelő nyolcadik helyen végzett, pedig előzőleg sokkal szerényebb eredményt várt magától Doncsecz Károly, Paukovits Tibor, Borsos Zoltán és Horváth Ákos. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. második csapatának sem kell szégyenkeznie: a 17. helyet szerezték meg, maguk mögé utasítva a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vadász-erdészeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!