2015.06.24. 09:22
Íme Gyurcsány Ferenc kedvenc nyári eledele
Kám – Gyurcsány Ferenc ha éppen nem a Parlamentben tölti idejét, akkor a konyhában hódol nagy szerelmének, a főzésnek - árulta el még a kámi fórumon. Mint megtudtuk nagyon szereti az olasz ételeket, tésztákat, ehhez fűződően még egy tuti tippel is szolgált a politikus.
Mesélne a másfél éve kiadott receptkönyvéről és a főzéshez fűzött szenvedélyéről?
- Gyerekkorom óta főztem. Persze először kezdtem tejbedarával, aztán jött a paprikás krumpli, és mindig egyre feljebb és feljebb mentem. Jó pár évvel ezelőtt - először csak véletlenszerűen - elkezdtem kidobni ilyen gasztro dolgokat és facebook bejegyzéseket, amiknek akkora sikere volt, hogy úgy döntöttünk, hogy csinálok egy receptkönyvet. Ebben a könyvben lényegében egy-két kivételtől eltekintve kizárólag az én receptjeim vannak, amiket nem máshol olvastam, hanem én magam fejlesztettem ki.
Mit ajánl? Mi a kedvenc nyári receptje?
- Nagyon szeretem az olasz tésztákat, a lecsó különböző fajtáit, akár franciásan, akár magyarosan. Nyáron kiváló csemege az Olio e aglio, olaj és fokhagyma nagyon egyszerű öntete olasz tésztára, spagettire. Egy kis olivaolajon fokhagymát párolunk, megsózzuk, megborsozzuk, beleteszünk egy kevéske csípős paprikát – esetleg chilit - és friss korianderrel tálaljuk. Öt perc alatt kész is van és fantasztikus.