Körmend

2013.01.27. 20:13

Segítik a fogyatékosokat

Körmend - Kedden délután tájékoztatják a sajtót arról a modellről, amely segíti a fogyatékosokat nemcsak a munkához jutásban, de annak megtartásában is. A város nyerhet az ügyön.

Kozma Gábor

Rehabilitáció- Érték- Változás (RÉV) Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési és szolgáltatásfejlesztési modell - ez lesz a témája annak a tájékoztatónak, amelyet kedden délután tartanak a körmendi Thököly utcában, a FKEFE telephelyén. Sokat sejtető az egyik előadás címe is: Új rendszerben működik ez évtől a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatása.

Annyi már bizonyos, hogy a telephelyen látogatás tesz és sajtótájékoztatót tart Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Ugyancsak beszédet mond Bebes István, Körmend polgármestere, országgyűlési képviselő, valamint Bernáth Ildikó, a Szakmapolitikai Koordinációs Testület elnöke.

- Körmend mindig is sokat adott a fogyatékosok foglalkoztatására, ha tehettük, ha volt pénzünk rá, akkor fejlesztettünk, munkahelyeket hoztunk létre. Sajnos, a válság óta e téren is nehezebbek a körülmények. Munkahelyek szüntek meg, a mai világ is más módszereket követel - mondta el Bebes István polgármester. Aki szerint már csak azért is kiemelt figyelmet érdemel ez a szektor, mert a fogyatékosok megfelelő feltételek esetén teljes értékű munkát végezhetnek. - Úgy látom, az uniós pályázatok is segítenek a fejlesztésekben. Azt várjuk, hogy az állam is hatékonyan támogatja majd a munkahelyteremtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!