Körmend

2013.03.05. 12:38

Lénárd Koppány emlékpark

Tavaly avatták fel a fiatalon elhunyt ifjú, Hegyi Lénárd Koppány emlékét megörökítő őrimagyarósdi parkot a szülei, a barátok, a helyi lakosok.

Kozma Gábor

Lénárd Koppány Körmendre járt gimnáziumba, amikor egy súlyos betegség váratlanul rátámadt és pár  nap leforgása alatt legyűrte. A tragédia  a szülők, az osztálytársak mellett közeli és távoli ismerősöket,  közösségeket is megrendített.  A fájdalom kibeszélő-megosztása,  ahogy az édesanya, Csilla megfogalmazta,  egy emlékpark létrehozásához vezetett.

A parkot tavaly  márciusában avatták fel nagy érdeklődés közepette, a többi között az osztálytársak  adtak kis műsort. Az emléktáblánál Szarvas József színművész mondott akkor  beszédet. Idén ismét lesz megemlékezés - tudtuk meg a szülőktől. Hegyi Vilmos elmondta, hogy március 23-án tisztelegnek a fiú emléke előtt a kis parkban, amelyben gyümölcsfákat ültettek.  Délelőtt 11 órakor nyitott gyalogtúrát indítanak Viszákra, az ottani  Tündérkertbe,  majd visszatérve a parkba 14  órától   pálinka-mustra  és   gyümölcsoltás  veszi kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!