Körmend

2013.06.17. 17:17

Szudáni feeling

Körmend - Nagy sikere volt a hetedik alkalommal megrendezett Szudáni napnak Körmenden. Izzott a légkör, forró hangulat volt a színpadon.

Kozma Gábor

A Szudáni nap mindig is kiemelkedő eseménye a város kulturális kínálatának, de több is ennél: egyfajta civil diplomácia, a hatalmas afrikai ország villanásnyi bemutatkozása az  európai kultúrában. Mindez pedig dr. Abdel Hameed, szudáni származású körmendi  gyermekorvos érdeme, aki fáradhatatlanul munkálkodik a két ország közeledésén.

Az Ausztriában is sikeres Burhina Faso együttes fergeteges tánca. Fotó: Szendi Péter

- Nincs közvetlen nagyköveti szint, így Bécsből érkezett  a vezető - mondta. - Aztán mások is jöttek,  elhozva Afrika üzenetét. Remélem, a programok is tetszettek - mosolyodott el a doktor.

A fellépők, mint korábban is, szinte felizzították a levegőt, érezni vélte a közönség a szavannák hangulatát. Azt a feelinget, amely   Afrika sajátja.

Hameed doktor elmondta, hogy bár rengeteg munkája fekszik benne, de a jövőben is megrendezi a  Szudáni napot. Egyúttal megismételte, immáron nem először: értékei okán talán mások is felfigyelnek a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!