Körmend

2013.10.28. 14:30

Díszoklevéllel jutalmazták azokat, akik sokat tettek közösségért Körmenden

Körmend - A múlt hét végi ünnepségsorozat és több kulturális rendezvény volt Körmenden. Számos elismerést, kitüntetést is átadtak.

Peltzer Géza

A Berzsenyi Dániel Főiskola jogutódja, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Sodics Lászlónak, a Szombathelyi Tanítóképző Intézetben szerzett oklevele és 50 éve közmegbecsülésre méltóan teljesített hivatása elismeréseként arany oklevelet adományozott. Sodics László pályáját a Szőcei Általános Iskolában kezdte. 1974. augusztus 1-jétől a Körmendi Körzeti Általános Iskola és Diákotthonba került. A Körmendi Somogyi Béla Általános Iskola jogelődjének alapítója, nyugdíjba vonulásáig megbecsült pedagógusa volt.

A díjazottak: Sodics László, Hadnagyné Vörös Márta, Nagy Péterné, Nagy Péterné, dr. Stipkovits Ferenc, Mosonyi András és Erwin Smitz. Fotó: Szendi Péter

A város képviselő-testülete „Körmend Város érdekében önzetlenül végzett tevékenységének elismeréseként" díszoklevelet adományozott Hadnagyné Vörös Mártának, aki 2011 áprilisától a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár igazgatója. Irányítása alatt az intézmény új lendületet és szemléletet kapott. Megújította Körmend kulturális palettáját. Neki köszönhetően az Európa napok rendezvénysorozattal Körmend új arcot nyert, sikerült a testvérvárosokkal karöltve Körmendre hozni az európai integritást.

Díszoklevelet adományozott a város Nagy Péternének, aki a főiskola befejezésétől nyugdíjazásáig folyamatosan óvónőként dolgozott. Körmenden hamar a gyermekek közkedvelt „Marika nénijévé" vált, rengeteg szülő kérte, hogy hozzá járathassa csemetéjét.

Körmend város érdekében önzetlenül végzett tevékenységének elismeréseként díszoklevelet adományozott a testület dr. Stipkovits Ferencnek. A történettudomány doktora, tudományos tevékenységét könyvek, tankönyvek, főiskolai jegyzetek jelzik, amelyek sorában számottevőek Körmenddel foglalkozó munkái.

„Körmend város érdekében kifejtett tevékenységért" díj arany fokozatú oklevelét Mosonyi András kapta. Mosonyi András a Körmendi Kulturális Műhely elnöke, immár 20 éve folytat kimagasló kulturális tevékenységet a város életében. Az önkormányzattal közösen megalapítója volt „A Körmendi Szabad Sajtóért" elnevezésű díjnak, amelyet eddig több mint húsz díjazott vehetett át.

A testület „Körmend város érdekében kifejtett kiemelkedő támogatói, a város fejlődését szolgáló tevékenységéért", megbecsülése és tisztelete jeléül Körmend város díszpolgárává fogadta Erwin Schmitz urat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!