Körmend

2014.07.20. 10:44

A Hétrétország és a Körmendi Napok nyert az NKA egyik pályázatán

Körmend, Őriszentpéter – Két Vas megyei település rendezvénye is bekerült az NKA-támogatott turisztikai rendezvények közé.

Merklin Tímea

A Nemzeti Kulturális Alap portálján a napokban tették közzé a Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiumának pályázati eredményeit. Vas megyéből többen is pályáztak, de a nyertesek listája szerint ketten lettek sikeres pályázók a térségből.

Az egyik Őriszentpéter a „Hétrétország – a szerek és porták közfesztiválja 2014" című programjával. A pályázó a Hétrét Magyar-Amerikai Művészeti Kft., amely 1 millió forintot nyert a rendezvényre. A másik Vas megyei nyertes Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár, amely a Körmendi Napok 2014 című rendezvény megvalósítására nyert három millió forintot.

A támogatás mértéke alapján elmondható, hogy ezek a helyi jellegzetességeket felvonultató fesztiválok az ország elismert, turisztikai rendezvényei közé tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!