Körmend

2014.07.14. 12:45

Bemutatták az új képviselő jelölteket - Folytatnák a kórház, a várkert, a színházterem beruházást is

Körmend - A Batthyány örökségközpont létrehozása az egyik fő cél, de mellette több nagyberuházást is folytatni kell, hangzott el.

Kozma Gábor

Mégpedig a múlt héten a felújításra váró színházteremben, ahol bemutatták a FIDESZ-KDNP pártszövetség színeiben induló képviselő jelölteket. V. Németh Zsolt államtitkár köszöntője után – amelynek egyik érdekes mondata az volt: a körmendi városvezetés a legtöbb hasonlóval ellentétben tükröz egyfajta eleganciát, értve ez alatt a problémák békés, nem pedig veszekedős megközelítését, – kijelentette: a pártszövetség teljes bizalmát élvezve Bebes Istvánt indítják polgármester-jelöltnek az őszi önkormányzati választásokon. Mint utalt rá, a városvezető az előző ciklusokban sokat letett csapatával az asztalra, méltó a folytatásra. Bebes István megköszönte a bizalmat és kijelentette: Körmend a nagy fejlesztések időszakát éli, illetve ezek előtt áll.

A FIDESZ-KDNP képviselő-jelöltek bemutatása. Balról Faragó Gábor, Geosits László . Szabó Ferenc, V. Németh Zsolt államtitkár, Bebes István, Czvitkovics Gyula, Tóth Gábor, dr. Hadnagy Ádám és Ferencz Gyula. A képről hiányzik Csák Tamás, a 8-as választókörzet jelöltje. Fotó:Kozma Gábor

– Négy nagy projektet emelnék ki, amely a jelenlegi ciklus alatt indult és a következő periódusban ölthet végleg testet. Az első a félidejénél tartó, több milliárdos szennyvízhálózat kiépítése. Ennek megvalósulás után Körmend gyakorlatilag eléri a teljes csatornázottságot. A kórház fejlesztése is komoly, több milliárdos feladat, ezen már dolgozunk. Nagy munkát ad a Batthyány örökségközpont kiépítése is. Elsőként a volt lovarda, a színházterem épülhet át, s kap egész sor új funkciót. E több százmilliós állami beruházás révén méltóképpen ápolhatjuk a város nagyjainak, a Batthyány családnak örökségét. Ugyancsak nagy projekt a jelenlegi úthálózat átépítése. Mindehhez még hozzá tehetnénk a vasútállomás és a felüljáró teljes megújítását. Az a célunk, hogy a választók bizalmát élvezve folytassuk a megkezdett munkát, minden körmendi javára – szögezte le Bebes István polgármester.

Ezt követően bemutatták az egyes körzetek jelöltjeit. Dr. Szabó Barna már korábban jelezte, hogy befejezi az aktív politizálást. Bár továbbra is támogatja társait, ezt a jövőben már háttérből teszi. Helyére a 7-es választókörzetben dr. Hadnagy Ádámot jelöli a pártszövetség. A tősgyökeres körmendi gyógyszerész egyéni vállalkozásban helyi patikát visz. Szintén gyógyszerész feleségével együtt szakmailag Vasváron is érdekelt. Egy kisfiút nevelnek, a jelölt a Gógyszerész Kamara Vas megyei képviselője. Mint mondta, ha elnyeri a bizalmat, teljes erővel közösségét szolgálja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!