Körmend

2014.12.20. 20:27

Falukarácsony élő betlehemmel

Nádasd - Összegyűlt a település apraja nagyja szombaton a nádasdi művelődési házban, ahol az immáron hagyománnyá vált falukarácsonyt rendezték meg. A központ főbejáratánál egy élő betlehem várta az odalátogatókat, amiben a helyi Széchenyi István Általános Iskola diákjai működtek közre.

Markó Petra

A délután adventi játszóházzal indult, ahol a gyerkőcök posztóból készült szívecskéket, fenyőfácskákat, csillagokat készíthettek, amelyek akár karácsonyfadíszként, akár apró ajándékként is gyönyörűek.

Folytatásként a nádasdi kötődésű Pannónia Citerazenekar koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők a nagyteremben. A koncert után egy premier filmvetítést láthatott a nagyérdemű Jézuskavárás Nádasdon címmel. A kisfilm egy pályázatra készült, amin helyezést ugyan nem ért el, de a készítők úgy gondolták, méltó ajándék a közösség számára, ha ezen a napon levetítik. A szívmelengető alkotásban helyi fotók láthatók hozzákapcsolódó idézetekkel, valamint zenei aláfestésként egy népdal csendül fel benne.

A rendezvény különlegessége volt a falu karácsonyfájának közös feldíszítése, ami szintén hagyomány a községben. A fára mindenki feltehette saját, otthonról hozott, készített díszét.

Az esemény nemcsak az ünnepvárás miatt volt különleges, hanem mert az est folyamán átadták a 2014. évi ifjúsági, sport és kulturális díjakat azoknak a személyeknek, akik sokat tettek a település hírnevének öregbítésért.

A díjazottak között vannak a nádasdi kézilabdacsapat tagjai, az iskola focicsapata, Varga Gábor, aki mind néptáncos, mind íjász tevékenységével kiemelkedő eredményeket ért el. Kitüntetést kapott Rejtli Kornél, aki országos eredményeket ért el tekében - a Teke Diákolimpia döntőjén tavasszal ezüstérmet szerzett az általános iskolások között.  Ezen kívül díjazták Márkus Viktóriát is, aki nádasdiként, de a Haladás színeiben országos versenyeken emeli a súlyt és kiemelkedő eredményeket ért el korosztályában.

A kitüntetések átadása után a Hétvégi Botladozók betlehemes játékkal örvendeztették meg a közösen ünneplőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!