Körmend

2014.12.01. 09:25

Jubilál a Somogyi Béla Általános Iskola

Körmend - Idén 40. éves a Somogyi Béla Általános Iskola. Amelynek diákjai sorra nyerik a tanulmányi versenyeket.

Kozma Gábor

Jubilál a Somogyi Béla Általános Iskola: éppen negyven esztendős. A mártír sorsú szociáldemokrata újságíróról, Somogyi Béláról nevezték el és az intézmény a névváltós korszakokban is megtartotta eredeti titulusát. Az iskola jól ismert az országos versenyeken és vetélkedőkön. Erőségei közé tartozik a jó felszereltsége és a modern körülményei. Leginkább persze az oktatói és oktatási színvonal, amely az említett versenyeken is megnyilvánul. A tanári kar képzettsége stabil alap a tovább tanulásra. De az oktatói kar is állandóan képzi magát, munkájukat a szakma elismeri.

Tóth Anikó például magas pedagógusi elismerésben részesült. Ő és tanár társai mindent megtesznek azért, hogy a a Somogyiban tanuló diákok sokra vigyék majd az életben. A jubiláló iskola természetesen emlékezik múltjátra, gálával készül a nagy ünnepre. De emlékezett egész esztendőben, hiszen a tanulmányi versenyeken elért sikerek a legfontosabb bizonyítékai létének, fenntartásának. Egy biztos, a Somogyi suli öregbíti a város hírnevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!