Körmend

2015.07.13. 15:08

AlteRába: épülnek a színpadok az ország legnagyobb kerti partijára

Körmend – Épülnek a színpadok, telnek a hűtőszekrények – néhány óra múlva fesztiválstart a Rába partján. A helyszínen jártunk.

Bakos Ágnes

Az utolsó simításokat végzik az AlteRába helyszínén, a sátorhelyeket kedd déltől foglalhatják el a fesztiválozók. Az idei AlteRába a hatodik: öt nap felhőtlen bulit ígérnek a szervezők. Áll már a sátor, ezekben az órákban összeállnak a színpadok, hogy kedd este már fergeteges buli helyszíne legyen a Rába Szabadidőcentrum Körmenden.

– Az előző évekhez képest apróságokon változtattunk, figyelembe vettük a visszajelzéseket, például kevesebb a kábel, külön-külön világítjuk meg az illemhelyeket és összességében több fényt biztosítunk a rendezvényhelyszínen – sorolta Hegedüs László, fő szervező.

Az utolsó simítások egyike: helyükre kerülnek a szeméttárolók.

Kis csapatával hétfőn már az utolsó simításokat végezték az egyelőre csendes helyszínen: egy utolsó fűnyírás és a színpad elemeinek a zaja verte fel a csendet . Helyükre kerülnek ma még az illemhelyek és a szeméttárolók. A fesztivál lelke, a hangtechnika is összeáll kedd délutánra és természetesen telnek a hűtőszekrények, szomjas fesztiválozókra készülve. Az ország legnagyobb kerti partiját ígérik a szervezők, idén öt napon át, mától vasárnap hajnalig ad hallgatni valót az AlteRába. Hegedüs László azt mondta: a viszonylag hosszú program ellenére is jól fogytak a bérletek, volt, aki már hét hónappal ezelőtt, tavaly karácsony előtt bebiztosította helyét. Közben, a tavalyihoz képest több napijegy eladására számítanak. A főszervező már most tudja, hogy a szerda és a szombat lesz a kedvenc napja: természetesen a fellépők miatt. Szerdán hangos lesz a Rába partja mások mellett a Pál Utcai Fiúk, az Ocho Macho, a Kiscsillag, valamint Péterfy Bori & Love Band zenéjétől. A szombati fesztiválzárásra érkezik többek között Odett, a 30Y, a Vad Fruttik és a PASO.

Hegedüs László főszervező könnyen elbírt a színpad építőelemeivel a Rába Szabadidőcentrumban. Fotó: Szendi Péter

A keddi fesztiválnyitányon színpadra lép a Firkin, a Whintenegro, a FISH, a huszadik születésnapját ünneplő Heaven Street Seven, a legeslegelső fellépő pedig Kardos Horváth János. Az óriási kerti parti minden napjára jut jubiláló zenekar, nekik, és a közönségnek is sok ajándékkal készülnek az alterábások. A fesztiválszervezők idén is jótékonykodnak, pontosabban ők úgy fogalmaznak, hogy „büszke baráti segítséget" adnak: vendégül látják a körmendi Fogyatékosok Nappali Intézményének lakóit, ezúttal három napon át.

Osztrák vendégekre is számít a VI. AlteRába, elsősorban a bildeini Picture On fesztivállal való együttműködés nyomán: oda-vissza kedvezményeket adnak látogatóiknak a két program rendezői.

Csend nem lesz, minden más viszont igen: Körmend lesz az egyik nagy hazai fesztiválközpont keddtől szombatig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!