Körmend

2015.09.21. 12:31

Köszönet a város lakóinak

Körmend – Mint ismert, a rendészetiben sátrakat emeltek a menekülteknek. Bebes István polgármester értékelte a helyzetet, méltatva a körmendiek hozzáállását.

A polgármester elmondta, hogy az első menekülthullám levezénylése után elmaradt az utánpótlás. Az új helyzetben a horvátoktól hozzánk irányított migránsáradat befogadó helye most Szentgotthárd. – Sok minden lehetséges még, de annyi máris elmondható: a körmendiek jelesre vizsgáztak türelemből, emberségből és higgadtságból. Köszönet illeti ezt a méltó hozzáállást, hiszen otthonukat veszített emberek, családok ezreiről van szó – mondta a városvezető. Így értékelt: – Nem tudjuk, meddig marad a tábor, a helyzet napról napra változik.

Nyilván nagymértékben függ attól, hogy az EU-nak sikerül-e egységes álláspontra jutnia a menekültkérdésben és sikerül-e elfogadnia egy olyan átfogó, minden tagállam számára megfelelő tervezetet, amely képes orvosolni a jelenlegi katasztrofális helyzetet. A másik fontos tényező, hogy a szeptember 15-én életbe lépett törvényi szigorításnak milyen hatásai lesznek, milyen mértékben fogja csökkenteni a hazánk területére belépő illegális migránsok számát. Remélem, hogy minél hamarabb rendeződik a helyzet, ez ugyanis senkinek nem jó. Azt azonban leszögezem, hogy amíg itt lesz a tábor, addig mindent megteszünk azért, hogy a polgárok érdekeit szem előtt tartva működjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!