Körmend

2015.09.29. 08:58

Mintaszerű a tervezés – Elkészült a körmendi fejlesztési koncepció

Körmend – Elfogadták a város integrált településfejlesztési stratégiáját. A Belügyminisztérium, aztán a körmendi képviselő-testület is jóváhagyta a kétkötetes tervet.

Vas Népe

Mintaszerű, hogy bár a népszámlálási adatok alapján Körmenden nincs szegregátum, sem szegregációval veszélyeztetett terület, mégis készült helyismereten alapuló lehatárolás és antiszegregációs terv – olvasható a Belügyminisztérium értékelésében.

A Körmend Integrált Városfejlesztési Stratégiában egy, szegregációs szempontból veszélyes terület van: a Rákóczi utca 150. környéke.

A konkrétan meghatározott épületeket is leírja a fejlesztési terv: Rákóczi u. 150., Rákóczi u. 150/B, Bartók Béla lakótelep 5/A és 5/B, valamint a Hunyadi u. 61. és az Ady Endre utca 2.

Mindegyik területen szociális bérlakások vannak, az épületek teljesen vagy részben önkormányzati tulajdonúak.

A mutatók alapján nem kötelező, mégis külön figyelmet szentel a jövőben Körmend a hátrányos helyzetű városrészekre.

A veszélyeztetett területen a magánháztartásokban élők száma nem éri el az ötven főt, ennek ellenére az oktatás, a szociális ellátás és a foglalkoztatás területén plusz intézkedéseket fogalmaz meg a stratégia. A cél, hogy ne mélyüljön el a szegénység és javuljon a helyi lakosság társadalmi helyzete – a veszélyeztetett területen különösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!