Körmend

2015.10.19. 07:18

Fut az út a 8-asnál

Körmend – E hónapban indul egy új projekt. Biztonsági célú kerékpárút építését kezdik el a 8-as főútvonal mentén.

Kozma Gábor

A körmendi önkormányzat még korábban sikeresen pályázott gyalog- és kerékpárút építésére. Az összesen 400 millió forintos projekt kivitelezése októberében kezdődik és két ütemben valósul meg. Az első ütemben a Nefelejcs utcától a vasúti átjárón túli szakaszig épül ki a kerékpárút, mégpedig önkormányzati beruházásban. A második szakaszban egészen a horvátnádaljai városrészhez tartozó Teleki utcáig fut az út, a Körmend és Kistérsége Önkormányzati Társulás invesztálásában. A burkolat 2,5 méter, valamint 3,75 méter széles lesz, az egyes szakaszokon változóan.

Bebes István polgármester elmondta, hogy ezzel a beruházással egy olyan újabb infrastrukturális fejlesztés valósul meg a városban, amely az itt élők életét megkönnyíti közlekedésbiztonsági szempontból. – Ezzel végre tovább folytathatjuk azt az építkezést, amelynek célja a nyugati városrészek kerékpárúttal történő összekapcsolása a város központjával. Mivel a projektnek 2015. november végéig le kell zárulnia, ezért minél hamarabb neki kell látnunk az építkezésnek. Ezúton kérem a város lakóinak és a beruházás által érintett területek használóinak a türelmét és a szíves megértését – mondta el a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!