Körmend

2016.09.19. 12:24

Hastáncos hölgyek: Orientalista irányt visznek - Civilizációs érték

Körmend - Erika, Lívia és Zsuzsi hastánca legutóbb a karneválon aratott zajos sikert. Bejött az orientalista műsor.

Kozma Gábor

A körmendiek kezdetektől aktív szereplői a látványos eseménysorozatnak. A Batthyány Lovasbandérium, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes, művészeti csoportok mind öregbítették városunk hírnevét. Idén Bedics Erika és táncosai képviselték Körmendet orientalista stílussal és hatalmas sikerrel. Percekig zúgott a taps az utolsó akkord és meghajlás után. - Erős hónapokon vagyunk túl, számos nagyobb rendezvényen, fesztiválon, ünnepségeken léptünk fel. A karneválon hárman szerepeltünk, de van nagyobb csapatunk is.

Bedics Erika hastáncosaival, Zsuzsival és Líviával a karneválon Fotó: Kozma Gábor

Jómagam műkedvelőként hastáncolok. Kondícióban tart, mondhatni kortalanná tesz. Értékes ez a műfaj, keleti kultúrákat ismerhetek meg általa. Úgy vélem, hogy a tánc révén egy másik kultúra közvetítése és tisztelete csak gyarapíthatja az embert - mondta Erika. És valóban: a mostani, bonyolult időkben nem árt hangsúlyozni más kultúrák értékeit, nem keverve a politikai aktualitásokkal. A tánc egyetemes civilizációs érték, mindenki által értett testbeszéd. Ezért kijár a tisztelet a művelőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!