Körmend

2017.01.09. 17:40

Rejtély az Izsáky-hagyaték

Körmend - Máig viták tárgya az Izsáky-hagyaték, amely idegen civilizációkról ad hírt. Ebből állítottak össze könyvet nemrég.

Kozma Gábor

1973-ban Spanyolországban földbe csapódott az égből egy alumíniumhenger, amelyről sokan azt gondolták, hogy a Pioneer-10-en található Pioneer táblára adott üzenet lehet. A tábla célja az volt, hogy földön kívüli civilizációk információkhoz juthassanak a Földről és az emberiségről. A hengerben egy aranylemez volt különféle jelekkel ellátva. Ezt a történetet olvasta Erdélyben Izsáky László, aki felrajzolta társaival az egyik hegy tetejére mészporral megfelelő nagyságban a hívójelet. Elmondások szerint kapcsolatba léptek egy földön kívüli civilizációval, amelytől 84 aranylemezt kaptak. Izsáky 2004-ben eltűnt, munkássága viszont nemrég megidéződött Eőry Szabó Ferenc alpolgármester és fia, Eőri Ferenc jóvoltából. Ők mutatták be az Izsáky írásos hagyatékából szerkesztett kötetet a Batthyány Örökségközpont színháztermében.

Szabó Ferenc és fia az általuk szerkesztett legújabb kötettel Fotó: Jámbori Tamás

Elmondták, hogy dr. Kisteleki Géza kutatta fel Erdélyben a hagyatékot, a kiadatlan részeit ő adta át nekik feldolgozásra. Valószínű, hogy felbukkannak még további dokumentumok, így még több információ áll majd a kutatók rendelkezésére. Idén a Kulturális Műhely vendége lesz Perlaki Zsuzsanna Éva blogger, aki azzal a céllal vágott bele Izsáky állításainak vizsgálatába, hogy rendre megcáfolja azokat. Társaival Erdélyben felrajzolta ő is ugyanoda, a Guttin-hegység Kakastaréj-csúcsára a hívójelet, majd várakozni kezdtek. Később aztán egy rövid üzenetet tett közzé a világhálón, azzal, hogy a kapcsolatfelvétel megtörtént... - Izsáky részletesen feldolgozta az idegenektől kapott 84 aranylemez tartalmát, melyek mindkét oldalán voltak jelek, de a 168 oldalnyi fénymásolat helyett ma csak 29 fénymásolat ismert. Ezek tartalma megegyezik az ősi kultúrák szakrális tudásával, mert egyebek között a tükröződés elvét fejtik ki, ami az egész világ valamennyi megjelenési formájának létrejöttére érvényes - fejtegették a kötet szerzői. Akik azt is elmondták, hogy Izsáky értelmezésében a lemezek leírásokat közölnek például az egyiptomi piramisok jelentőségéről, az anyag és az égitestek elrendeződéséről. - Egy John Brandenburg nevű amerikai plazmafizikus a marsjárókról szerzett információk alapján kifejtette, hogy a Marson mesterséges atomrobbantások voltak. Erről az egyik aranylemez is beszámol - jelentették ki.

A kötet második része A teremtés hat napja című regényt tartalmazza, ami arról szól, ahogy az emberiség meghódítja a Vénuszt. A homo sapiens nem az emberi fejlődés csúcsa, állítják, hanem tovább kell fejlődnie, hogy egy magasabb szintre jusson el. A szerzők szerint egykoron a fejlett civilizáció a Földre érkezett, és elindította fejlődést. Így az emberiség feladata is, hogy az univerzumba kirajzva meghódítson más bolygókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!