Körmend

2017.03.06. 17:20

Erősödnek a közösségek

Körmend - Évente tartanak civil kordinációs fórumot a városban, hogy megbeszéljék az éves tennivalókat. Ilyenkor a tervekről is szó esik.

Kozma Gábor

A civil koordinációs fórumon Pálóczi Zsuzsanna, a Körmendi Kulturális Központ igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelentet, majd Bebes István polgármester köszönte meg a civilek munkáját. Véleménye szerint a tavalyi esztendő sikerrel zárult, és az is öröm számára, hogy évről évre többen látogatnak ki a város rendezvényire. - Elismerés illeti a különböző művészeti csoportok, egyesületek tevékenységét, legyen szó akár egy városi nagyrendezvényről, akár egy testvérvárosi bemutatkozásról - mondta. Hozzátette: idén is adottak a feltételek a civilek sikeres munkájához, és ha szükséges, akkor a városi támogatásokon túl önrésszel segítik nagyobb pályázatok megvalósítását.

Bebes István polgármester támogatja az egyesületek munkáját Fotó: Jámbori Tamás

A civilek közül Kiss Gábor, a Senior Néptáncegyüttes művészeti vezetője a pünkösdhétfői piaci mulatságot és az őszi táncházat emelte ki. Felvetette egy összművészeti produkció lehetőségét is. Dr. Kovács Gyula Attila, a városi fúvószenekar elnöke és Morvay András karnagy a fúvósok éves programját vázolták fel, amelyek közül kiemelkedik a zenekar alapításának 125. évfordulója. Vörös Attila, a Körmendi Kastélyszínház Társulat vezetője hangsúlyozta, hogy folyamatosan toboroznak tagokat. Rács Andrea, a zeneiskolai intézményegység vezetője szintén együttműködéséről biztosította a megjelenteket. Dr. Vörös Ottó, a Csaba József Honismeret Egyesület képviseletében elmondta, hogy ebben az évben is megrendezik tudományos-ismeretterjesztő előadásaikat. Az ősszel pedig ők szervezik a Pátria Napot, amelyen a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára emlékeznek. Mecsériné Doktor Rozália könyvtárvezető három fontos rendezvényt emelt ki: a költészet napjához kapcsolódó szavalóversenyt, az őszi mesemondó versenyt, valamint az októberi könyvtári hetet. Bán Miklós, a Magyar-Finn Baráti Kör elnöke az idei tervekről szólt. Sabáli Lászlóné, a Városi Vegyeskar vezetője pedig két nagyobb rendezvényről beszélt: a hagyományos Várkoncertről és az adventi kórusmuzsikáról. Bedics Erika, a népszerű hastánccsoport vezetője elmondta, hogy igyekeznek minden felkérésnek eleget tenni, akár a tánc világnapján, akár a Körmendi Napokon. Koltay János, a Régió Hagyomány-őrző és Sportegyesület elnöke a Tavaszünnepre invitált mindenkit.

A Béri Balogh Ádám Táncegyüttes nevében Szommer Mónika ismertette az elképzeléseket. Szó esett egy nyári csehországi fellépésről is: Ro nov pod Radho těmben egy nagyszabású évfordulós programon szerepelnek majd a táncosok. A Bereki Bárkás Egylet Egyesület tagjai rövid és hosszú távú versenyeiket, környezetvédelmi akcióikat és nemrégiben alakult kajak-kenu szakosztályukat említették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!