Körmend

2017.03.20. 10:10

Teltházak előtt játszanak a Batthyány színháztermében

Körmend - Igazi sikertörténet a megújult színházterem: az előadások teltházasak. Öröm így játszani a színészeknek.

Kozma Gábor

Az elmúlt hetekben többféle előadást tartottak a Batthyány Örökségközpont megújult színháztermében, a legtöbbet telt házzal. A tavaszi időszakban folytatódik a nagyüzem, a kultúrabarátok, a kikapcsolódni vágyók változatos programok közül válogathatnak. - Sikerült nagyon hamar belakni a megújult színháztermet, amely nem csak az ide érkező fellépőknek nyerte el a tetszését, hanem a közönségét is.

A körmendi Kulturális Központban már tervezik a nyári nagyrendezvényeket is Fotó: Jámbori Tamás

Ami külön öröm, hogy nem csak körmendiek, hanem a térség lakói is szívesen jönnek ide kikapcsolódni - hallottuk a Kulturális Központban. Ahol elmondták, hogy februárban Neil Simon darabjára, a Női furcsa pár című kétrészes vígjátékra a környező települések lakói is szép számmal váltottak jegyet. Az előadás egyébként telt házas volt, és nagyon jó hangulatú, a főbb szerepekben Xantus Barbarát és Mészáros Árpád Zsoltot láthatta a nagyérdemű. A szervezők a gyerekekre is gondoltak. A Nektár Színház kétszer mutatta be telt ház előtt a Rigócsőr király című zenés mesejátékot a körmendi és környékbeli ovisok és kisiskolások örömére. A felnőttek és az ifjúság számára pedig A lovasíjász című filmet ajánlották, többszöri vetítéssel. A film Kassai Lajos tevékenységével, a magyar elődök harci képességeit bemutató lovasíjászattal ismertette meg a szépszámú közönséget.

- A kulturális kínálat - a következő időszakot tekintve is - nagyon változatos lesz - ígérik a központ munkatársai. Március 23-án érkezik Körmendre a hazai stand-up műfaj egyik legjobbja, Kiss Ádám, aki nyolcvanperces világkörüli utazásra hívja a humor kedvelőit, a tőle megszokott viccbombákkal megspékelve. Kiss Ádám egyébként nem egyedül jön, műsorát Benk Dénes vezeti majd fel. Bizonyára tőle is hallhatunk majd néhány jó poént. A Körmendi Kulturális Közpintban gőzerővel tervezik a város nagyrendezvényeit: az Európa Napokat, a Szent Iván Éjhez kapcsolódó eseményeket, a Körmendi Napok egy hetes kulturális programfolyamát, a városi ünnepnapot, valamint az év végi ünnepi hétvégéket. Időben először az Európai Napoknak örülhetünk, amelyet április utolsó hétvégéjén tartanak majd nagykoncertekkel, táncos produkciókkal, szemétgyűjtő akciókkal, eszem-iszommal és vurstlival.

Érdemes tehát figyelni az intézmény közösségi oldalát, a városi honlapot, és nem utolsósorban a város egyesületeinek programajánlóit. A Tavaszünnep után, amit a Régió Hagyományőrző és Sportegyesület szervezett, áprilisban Költészet napi szavalóverseny lesz. Téma Arany János születésének kétszázadik évfordulója, majd az Európa Napok programjába épülve Rába takarítás három napon át. Mégpedig vízi csapatok részvételével, ahogy az eddigi hagyományok ezt meg is kívánják, de bárki segíthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!