Körmend

2017.07.10. 16:25

Sikeres informatikavizsgák az Olcsaiban

Az Olcsai általános iskolában kiemelt tantárgy az informatika. Ennek nyomán a végzős, 8. évfolyamos tanulók közül 26-an jól vizsgáztak.

Kozma Gábor

A sok gyakorlás, az alapos felkészülés eredményhez vezetett, a nyolcadikos végzősök kiemelt szakmai bizonyítványt szereztek. Amit annyit tesz, hogy a vizsgakövetelmény négy modulját (számítógépes alapismeretek, online alapismeretek, szövegszerkesztés, prezentáció) sikeresen teljesítették.

Életre szóló bizonyítványt szereztek a fiatalok
Fotó: Olcsai iskola

A legkitartóbbak ennél is tovább mentek. Tanáruk, Fazekasné Mittli Piroska segítségével felkészültek további három modul teljesítésére is. - Nehéz volt a feladat, hiszen az általános iskolai tananyagnál jóval bővebb ismeretanyagból kellett számot adniuk. De sikerrel vették az akadályokat. Így ők már egy életre szóló bizonyítvánnyal kezdik meg a következő iskolafokozatot. Reméljük, nemcsak a középiskolában, de a mindennapi élet során is használják majd az Olcsaiban szerzett ismereteket - mondta el a tanárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!