Kosárlabda

2007.10.29. 03:29

Egy büntetőn múlt

Zalaegerszeg - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata végig nyílt, küzdelmes mérkőzésen egy ponttal kapott ki a szerencse által pártfogolt Zalaegerszegtől.

Vastag Nándor

Fordulás után a Rába-parti együttes igyekezett a támadóidő végéig játszani akcióit - amit rendre kosárral fejezett be -, és hátul szigorú védekezéssel késztette hibázásra az ellenfél tüzéreit. Centerben pedig Vavra jeleskedett, jó játékának köszönhetően nemcsak átvette a vezetést a Körmend (27. perc: 44:46), hanem négypontos előnnyel készült a záró negyedre (30. perc: 49:53). Az utolsó felvonást a bírók támogatását élvező egerszegiek 6:0-s szériával kezdték, majd Dunovics két büntetője után újabb öt hazai pont került a vendégkosárba (33. perc: 60:55). Nagy küzdelemben az utolsó percre döntetlennel fordultak a csapatok (39. perc: 67:67), és a körmendiek támadhattak. Fodor G. azonban elvesztette a labdát, és Miskoviccsal szemben szabálytalankodott, aki mindkét büntetőjét értékesítette. Az ellentámadás végén Vavrát - két másodperccel a mérkőzés vége előtt - faultolták, ám csak az első kísérletét dobta be, így a ZTE nyerte a szomszédvári rangadót.

Nikola Lazics: - A meccs jó propagandája volt a kosárlabdának. Nem játszottunk jól, és több szerencsénk volt.

Zsebe Ferenc: - Irányító nélkül ezt a játékot nem lehet játszani, mellette még a hazai pálya is érvényesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!