Kosárlabda

2007.10.27. 02:29

Thomas elszökött

Körmend (vas) - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatától viharos gyorsasággal távozott a négy napja igazolt Torey Thomas, s mivel Fodor Márton lázas beteg, így egy igazi irányítóval várja a mai 18.30-kor keződő bajnokit.

Vastag Nándor

- Érthetetlen, ami történt, hisz minden kötelezettségünket teljesítettük, sérelem pedig biztosan nem érte Thomast - mondta Érsek István, a körmendiek ügyvezető igazgatója. - Egy osztrák úr jött érte, valószínűleg Törökországba vitte, de erről még a mendezsere, Déri Tamás sem tudott. Ideutaztattuk New Yorkból - a repülőjegyre úgy 100 ezer forintot költöttünk -, a szerződését aláírta, majd a licenckérő lapot is szignálta. Az az egészben a szerencse, hogy a papírokat csak reggel akartuk intézni, így megspóroltunk 700 ezer forintot. Legalább nem jártunk úgy, mint az amerikai Anthony Dill esetében, akinek kiváltottuk a játékengedélyét. Nem akarjuk annyiban hagyni a dolgot, a szövetséghez fordulunk, hogy mit tudunk tenni.

Eközben Zalaegerszegen ma nehéz mérkőzés vár a körmendiekre. A hazaiak otthon egyszer nagyon nyertek, idegenben viszont kétszer alig kaptak ki, múlt szombaton a szerb Vladimir Miskovics és a horvát Josko Garma vezérletével a Falco dolgát nehezítették meg (83:93). A körmendiek legutóbb hazai pályán nagy küzdelemben a Kaposvárt győzték le (79:70) megszerezve idei második sikerüket, ám előtte, eddigi egyetlen idegenbeli fellépésükön kikaptak Dombóváron (73:95). Akkor sérülés miatt hiányzott Vavra Péter, illetve múlt héten centerposzton tovább erősödött a vasi csapat az amerikai Stanley Ocitti érkezésével. Fodor Mártonra viszont nem számíthat Zsebe Ferenc veztőedző, így egy igazi irányítója maradt Dejan Dunovics személyében.

- Az amerikai fiú még nem játszott NBA-s csapatban, de ha megállja a helyét a török bajnokságban - ahová értesülésünk szerint távozott -, akkor nem lehet rossz játékos - hangsúlyozta Zsebe Ferenc. - Fizikálisan megfelelő állapotban jött, a statisztikája jó volt - tavaly a Holy Cross színeiben átlagban 15 pontot dobott, öt-öt lepattanót szedett és gólpasszt adott -, de még akklimatizálódnia kellett volna, illetve az európai stílushoz alkalmazkodnia, mert nem játszott még a konti- nensen. Irányítóként így csak Dejan Dunovics áll rendelkezésemre, Fodor Márton lázas beteg, ezért egész héten nem edzett. Múlt héten nem kellett volna annyit szerepeltetnem, de szükség volt a játékára. Ezen a poszton még Fodor Gergelyre számíthatok.

- Bár megcsappantak az esélyeink, de Egerszegen jó meccset akarunk játszani, amiből győztesen is kikerülhetünk - tért át a mai bajnokira a szakvezető -, bár az összeszokottság és a hazai pálya nekik kedvez. Ha mégis kikapnánk, akkor ennek mértéke sem mindegy, hiszen sok szurkoló kíséri el a csapatot. Külön a légiósaik ellen nem készülünk, a csapatvédekezésen lesz a hangsúly.

Információ a Rába-partiakról, hogy a két 20 éves játékos, Máté Balázs és Samu Balázs T-licenccel a Patonay Imre irányította NB I/B csoportos Siókosár-NTE Budaörs csapatában is szerepelhet. Hasznos kitérő lehet ez a fiataloknak, hiszen rendszeres játéklehetőséghez juthatnak, ami segítheti a fejlődésüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!