Kosárlabda

2007.11.10. 03:29

A hatodik győzelem?

Szombathely (tg) - Az A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 6. fordulójában az éllovas Falco KC 18 órás kezdéssel az utolsó előtti MAFC-ot látja vendégül.

Tóth Gábor

- Nem olyan rossz csapat a MAFC, mint azt a tabellán elfoglalt helye mutatja - vélekedett Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere. - Az a gárda, amelyik legyőzte az Univert, mindig képes lehet meglepetésre. Ráadásul az Albacomp elleni találkozót leszámítva riváli- sunk mindenki ellen szoros mérkőzést játszott, rendre csak a végjátékban maradt alul. Ami biztos: még véletlenül sem vesszük félvállról a meccset. A MAFC-nál jók a légiósok, remekül egy-egyeznek, bátran improvizálnak. Gyors kosárlabdára kell készülnünk, a fővárosiak igyekeznek gyorsan befejezni támadásaikat, még mielőtt az ellenfél rendezte volna a sorait. Ha bejönnek a dobásaik, akkor nehéz mérkőzés vár ránk. Ez ellen a stílus ellen csak a kemény, stabil védekezés lehet az ellenszer. Márpedig a Falco nemcsak támadni, henem védekezni is tud - ezt már jó néhány mecsen bebizonyítottuk. Ha minden játékosom megoldja a maga feladatát, akkor nem lehet gond, begyűjthetjük zsinórban hatodik győzelmünket. Sajnos a dolgomat nehezíti, hogy egyelőre nem tudom, számíthatok-e Kálmán játékára. Lacikának még az elmúlt fordulóban sérült meg a bokája. A hét elején kihagyta az edzéseket, szerdán csatlakozott hozzánk, ám rögtön az első foglalkozáson rásérült a rossz bokájára. Az orvosok próbálják összedrótozni, majd kiderül, hogy játszhat-e, és ha igen, akkor milyen állapotban lesz.

A Falco-szurkolók a 15.30-kor kezdődő Haladás-Komló mérkőzés előtt is vásárolhatnak belépőket a MAFC elleni kosármeccsre. A Rohonci úti jegypénztárakban ugyanis Falco-belépőket is árusítanak. A focimeccs után így a Falco-mérkőzésre igyekvő drukkereknek nem kell sorbaállniuk az Arena Savaria jegypénztárainál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!