Kosárlabda

2007.11.20. 03:29

Rosszul teljesítettek

Budapest - Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság 7. fordulójának zárómérkőzésén a Polaroid Lami-Véd Körmend a MAFC vendégeként 78:72-es vereséget szenvedett.

Németh Zsolt

A feketeleves viszont még eztán következett. Eladott labdák, elrontott támadások körmendi részről, és egy csapásra tíz pont fölé nőtt a hazai előny. Draughan megtáltosodott, szinte nem is hibázott dobásban, míg a vendégek helyzetig is nehezen jutottak el (24. perc: 47:36). Közben Young is felzárkózótt csapattársa mellé, a két légióssal egyértelmű fölénybe kerültek a fővárosiak. A Körmend erejéből csak a különbség tíz pont körül tartására futotta (27. perc: 54:45), de később még erre sem - volt már 14 is közte - és a percek vészesen fogytak. A piros-feketék a büntetőkkel is hadilábon álltak, pedig azokkal tarthatták volna magukat (33. perc: 65:56). Aztán Vavra Péter és Trummer pontjai a hátrány faragását és a szurkolók reményét jelentették a fordításra. Egyre szűkítette a különbséget a vendégcsapat, de Góbi biztos kezű ítéletvégrehajtónak bizonyult, és egypontos különbségnél mindhárom büntetőjét értékesítette, így a Körmend már hiába faultolt, hiába próbálta megragadni a veszett fejsze nyelét, a sereghajtó megérdemelten megszerezte második győzelmét az első osztályú kosárlabda-bajnokságban.

Dinnyés Attila: - A harmadik negyed védekezése döntött a javunkra. Emellett volt két extrateljesítmény nálunk, így a végjátékban már mi játszhattunk nyugodtabban.

Zsebe Ferenc: - Elnézést kérek a szurkolóktól. Csak az utolsó hét percben küzdöttünk úgy, ahogy az egész mérkőzésen kellett volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!