Kosárlabda

2007.11.07. 03:29

Veretlenül élen a Falco

Szombathely (tg) - Öt forduló telt el az A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokságból: a tabella élén az egyetlen veretlen csapat, a Falco KC Szombathely áll. A sikeres rajt ellenére az edző, Szrecsko Szekulovics két lábbal áll a földön.

Tóth Gábor

- Bevallom, titkon reméltem, hogy jól kezdjük a bajnokságot - tudtuk meg a trénertől. - Szombathelyen rend van, a jó eredményeknek mindig ez az alapja. Nincsenek anyagi gondjaink, a játékosoknak csak a kosárlabdára kell figyelniük. Sikerült korán összeállítani a keretünket, ennek köszönhetően viszonylag összeszokott csapatként kezdhettük a bajnokságot. Ráadásul nemcsak képzett légiósokat igazoltunk, hanem emberileg is csak jót mondhatok az új fiúkról - így remek, szinte baráti a hangulat az öltözőben. Mindenki teszi a dolgát, a kosarasok, a szakmai stáb és a menedzsment is. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnokság még hosszú, csak az út elején járunk. Intő példaként hozom fel mindig a srácoknak a Paks tavalyi esetét. Az Atom másodikként zárta az alapszakaszt, mi pedig hetedikként, a folytatás pedig ugye mindenki előtt ismert. Nem lehetünk elbizakodottak néhány győzelemtől. Csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk, és két lábbal a földön állunk.

- A kritikusok szerint a Falco csak egy jó kezdőötösből áll.

- Ezzel azért nem értek egyet. Ha így lenne, akkor Kazlauskas nélkül nem nyertünk volna a Dombóvár, Csirics nélkül pedig a ZTE ellen. A kispadon is ülnek jó játékosaink, akik eddig még nem okoztak nekem csalódást. Egy csapat vagyunk, mindegy, hogy ki a kezdő, ki a csere. Együtt dolgozunk az edzéseken, a győzelmekből minden játékosom kivette a részét. Ráadásul a fiatalok egyre jobbak, egyre tapasztaltabbak lesznek. És ne feledjük, talán az alapszakasz végén, de a rájátszásban már biztosan Pankárra is számíthatunk.

- Furcsa képet mutat a tabella, néhány élcsapat kifejezetten rosszul kezdte az évet. Meglepték önt az eddigi eredmények?

- Meglepett például a Szolnok és az Atom gyengélkedése, de az Albacomptól is jobb rajtra számítottam. Riválisaink talán mellényúltak a légiósokkal - de természetesen nem az én tisztem a más csapatoknál zajló munkát minősíteni. A Dombóvár eddigi jó szereplése viszont pozitív meglepetés, most látszik csak, hogy milyen értékes győzelmet arattunk ellenük. Nagyon kiegyensúlyozott lesz az idei bajnokság. Egy-két csapatot leszámítva szinte mindenki képes lesz idegenben is nyerni, ezt jelzi például a Sopron szolnoki, vagy a Kecskemét paksi győzelme. Abban azonban biztos vagyok, hogy a nagycsapatoknál hamarosan rendezik a sorokat, ha kell, akkor légiósokat váltanak. Szerintem az alapszakasz vége felé már ismét a megszokott gárdák alkotják majd az élbolyt, amelyhez remélhetőleg mi is hozzátartozunk majd. Persze jól tudjuk, hogy egyszer nekünk is ki kell kapnunk, de a jó sorozatunkat szeretnénk olyan hosszúra nyújtani, amennyire csak lehet - az egyre duzzadó szurkolótáborunk megérdemli ezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!