Kosárlabda

2008.04.09. 02:29

Újra az Alba ellen

Körmend (vas) - Szombaton a kosárlabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott a Polaroid Lami-Véd Körmend és az Albacomp, ma 19 órakor pedig bajnokin találkoznak a felek a Somogyi Béla Általános Iskola sportcsarnokában.

Vastag Nándor

- Szerintem több volt bennünk, de a Paks erős csapat, s pont abban volt jó, amiben mi korábban: az agresszivitásban - emlékezett vissza a Magyar Kupában történtekre Krivacsevics Dragoljub, a Rába-partiak szakvezetője. - A mi játékunkhoz agilis irányító kell, ám Fodor Márton és Jermaine Thomas tejesítményét is meghatározta, hogy gyorsan a kipontozódás szélére került. A védelemből pedig Stanley Ocitti vált ki három személyi hiba miatt. Ritkán foglalkozom bírókkal, de nem hiszem, hogy reális volt a 35:18-as faultarány. Miután vitáztam a bírókkal, már jobban fújtak, de miért nem lehet már az első perctől egyenlően mérni a két csapatot? Azt sem hinném, hogy fáradtság miatt veszítettünk, ugyanis a fiúk jól dolgoztak, s az elődöntő előtt pár nappal az edzéseken már a frissítésé volt a főszerep. Az Albacomp ellen már jobban játszottunk, de bízom benne, hogy lesz ez még jobb is. Két meccsünk volt egymást követő napokon, ráadásul a szombati 12.30-as kezdés sem mondható ideálisnak. A harmadik helyet jónak értékelem, sok erős csapat van Magyarországon, amelyek lemaradtak a négyes döntőről.

A mai bajnoki több szempontból is fontos a hazaiak számára. A Kecskemét a hátralévő három meccse megnyerésével még megelőzheti a piros-feketéket, ám ha a Körmend győz az Albacomp ellen, akkor az alapszakasz utolsó mérkőzésétől függetlenül biztosan tagja lesz a felsőházi rájátszásnak. (Az egymás elleni eredmények a Rába-partiaknak kedveznek.) A legjobb nyolc között is nagy a harc a helyezésekért; a jelenleg nyolcadik helyen álló vasiak (13 győzelem, 11 vereség) akár még a hatodik pozíciót is elcsíphetik. Ehhez a riválisok botlása mellett az kell, hogy a hátralévő két hazai meccset megnyerje a vasi gárda. Az első ellenfél, az NB I. A-csoportjában hatodik Fehérvár (13-9) egyelőre hullámzóan teljesít, nagy győzelmeket és váratlan vereségeket is begyűjtött. A légiósait is nehezen találta meg - például a február óta körmendieknél szereplő Kenneth Hendersont a piros-feketék egykori játékosa, Chad McClendon váltotta novemberben -, ráadásul már edzőt cserélt, Goran Miljkovic helyére Peresztegi Nagy Ákos ült a kispadon. (Az ősszel hazai pályán 90:84-re nyert az Albacomp.)

- A fehérváriak elleni mai meccs már teljesen más lesz - folytatta a tréner. - Fontos lenne a győzelem, mert még jobb helyzetbe is kerülhetnénk a bajnokságban. Jó csapat az Albacomp, különösen a kezdőötöse erős, s már játszhat Bencze Zoltán is. Alapesetben a kispadunk hosszabb, ám egyelőre nem tudom, hogy kire számíthatok a mérkőzésen. Fodor Gergely boka-, Ocitti térdsérülés miatt két napja nem edz, s Trummer Rudolf sem teljesen egészséges. Ocitti kiválásával főleg centerposzton lehetünk kevesek. Mindenesetre a védekezés és a támadás összhangja döntő lesz, ha jól csináljuk, akkor nem lesz gond az újabb győzelem megszerzése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!