Kosárlabda

2009.02.18. 03:28

Lóránt jól teljesít

<b>Burgos </b> - A spanyol másodosztályban szereplő Ford Burgos kosárlabdacsapatában rendszeresen játszik, és jól is teljesít az egykori körmendi erőcsatár, Lóránt Péter.

Vastag Nándor

- A csapat célja a rájátszásba jutás, tehát az 1-9. hely valamelyikének a megszerzése - fogalmazott Lóránt Péter, aki a nyáron 11 évre szerződött a Burgoshoz. - Jelenlegi helyezésünk, úgy gondolom, reális, de azért egyet még jó lenne előre lépni, s utána a play offban már bármi megtörténhet. Az edzővel, Andreu Casadevallal jó viszonyban vagyok, élvezem a bizalmát, és a játéklehetőségre sem panaszkodhatom - inkább 4-est játszom, de néha 5-ösnek is felküldenek. A posztomon három vetélytársam van; az argentin csapattársammal, Lo Grippóval nagyjából egyforma lehetőséget kapunk, a bosnyák Sinanovic és a spanyol Gomez kicsivel kevesebbet játszik. De igazi rivalizálás nincs köztünk, sőt nagyon is jó a csapatszellem, talán legutóbb Körmenden szerepeltem hasonlóan jó légkörben. Még csak a szezon felénél vagyunk, úgyhogy egyelőre nem tudom, mit hoz a jövő - folytatta a 24 éves kosaras. - Persze szeretnék élvonalbeli játékos lenni, de a másodosztályban is megéri játszani - a ligában kiegyenlítettek az erőviszonyok, több csapatban is válogatott kosarasok lépnek pályára. Ez már a harmadik bajnoki szezonom Spanyolországban, s ebből sokat profitáltam. A centermunkámon még javítani kellene, de a kinti dobások egyre jobban mennek, és fizikailag is sokat erősödtem. De az is kifizetődő, hogy jó játékosok vesznek körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!