Kosárlabda

2009.03.07. 03:29

Egypontos hátrány

<b>Szombathely </b> (tg) - A Falco KC kosárlabdacsapata szombaton, 18 órás kezdéssel a ZTE gárdáját fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A bajnokcsapat egypontos hátrányból próbálja meg kivívni a továbbjutást.

Tóth Gábor

Remek meccset játszottak szerdán a szomszédvári csapatok. A végsőkig kiélezett csatából végül a szerencsésebb házigazda jött ki jobban: a ZTE 89:88-ra legyőzte a Falcót. Azonban az eredményre a szombathelyiek sem panaszkodhatnak, hiszen kupasorozatban, hazai pályán egypontos hátrányt egyáltalán nem lehetetlen ledolgozni.

- A lényeg az, hogy jó esélyekkel várjuk a visszavágót - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombathely trénere. - Tetszett a csapatom szerdai játéka: bárhogyan is rohamozott a ZTE, nem tudott ellépni tőlünk, tartottuk a lépést, sőt sokszor vezettünk is. Kis szerencsével nyerhettünk volna, de igazából a kupában nincs jelentősége annak, hogy egy ponttal nyersz vagy egy ponttal kikapsz. Hazai pályán, a szombathelyi közönség előtt egyszerűen nem hibázhatunk, tovább kell jutnunk. Szerdán kicsit gyengébben dobtunk, saját csarnokunkban vélhetően jobban célzunk majd. Ha a saját játékunkat játsszuk, ha a saját tempónkban kosarazunk, akkor nem lehet baj. Persze jól tudjuk, hogy a ZTE szívós ellenfél, nem becsüljük le, az első perctől kezdve koncentrálunk. Ebben az évadban most találkozunk negyedszer, sok újat nem tudunk mutatni egymásnak, a pillanatnyi forma, néhány extra villanás dönt - mind formában, mind játékosállományban jobbnak érzem a Falcót. Horváth Zoltán a napokban betegséggel küzdött, kihagyott néhány edzést. Ott lesz a csapatban, de azt nem tudom, hogy milyen erőállapotban. Mint azt a szurkolók Egerszegen láthatták, Pankár Tibor már leülhet a kispadra, jelenleg 60 százalékos állapotban van, nem tudom, hogy pályára küldöm-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!