Kosárlabda

2009.07.20. 05:55

Megvan a Falco KC magyar magja - Pankár Tibor és Feigl Imre marad

Szombathely - Pankár Tibor és Feigl Imre is marad a Falcóban. A klub újabb egyéves szerződést kötött mindkét saját nevelésű kosarasával.

Tóth Gábor

- Nem volt nehéz egyezségre jutnom a Falcóval, illetve a klubot képviselő Gráczer Györggyel, gyorsan egymás tenyerébe csaptunk - fogalmazott a rutinos, korábbi 57-szeres válogatott bedobó, Pankár Tibor. - Persze az én esetem azért speciálisabb, mint a többieké, hiszen az elmúlt két szezonban sérülés hátráltatott. Ugyanakkor úgy érzem, hogy hasznára lehetek még a klubnak, és szerencsére ezt a vezetők is így látták. Mindig a Falcóban játszottam, meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg más csapat ajánlatát meghallgassam.

Korrekt szerződést kötöttünk. A kontraktusban van biztosíték a klub számára arra az esetre, ha ismét megsérülnék. Leültem Déri Csabával is, átbeszéltük a szerepemet. Tisztában vagyok azzal, hogy 33 évesen nem tölthetek 35-38 perceket a pályán, ugyanakkor szeretnék a csapat segítségére lenni - ezt pedig a padról beszállva is megtehetem. Reményeim szerint eredményes év elé nézünk: felkészült, jó edző irányítja a csapatot, Kálmán és Horváth Zoli személyében két kiváló magyar játékosunk van, használható a kispadunk, ha pedig sikerül a légiósválasztás, akkor sok szép sikerben, győzelemben lehet részünk.

- Az orvosok zöld utat adtak, folytathatom a sportolást - tudtuk meg a korábban szívproblémákkal bajlódó Feigl Imrétől. - Bíztam benne, hogy 30 évesen még nem kell abbahagynom a kosárlabdát, hiszen nagyon szeretek játszani, így most nagyon boldog vagyok. Örülök, hogy a Falco továbbra is számít rám - ráadásul a klub a nehéz időben is kiállt mellettem. A tavalyi szezonban alig-alig kaptam játéklehetőséget, remélem, hogy a következő idényben tényleg hasznos tagja lehetek a csapatnak. Persze azzal tisztában vagyok, hogy ehhez nekem is meg kell újulnom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!