Kosárlabda

2012.10.05. 16:27

Elkezdi a Körmend is

Körmend - A Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata szombaton - hazai pályán, a Kaposvár ellen (18.00) kezdi meg a 2012/2013-as NB I-es bajnokságot.

Horváth Erika

Ez a csapat nem az a csapat, amely az előző szezonban  a bajnokságban a negyedik, a kupában a harmadik helyre ért. A mögöttünk hagyott hónapok legnagyobb eredménye, hogy továbbra is van a Körmendnek NB I. A-csoportos együttese.

- Rohamtempóban telt az elmúlt időszak - mondta Zsebe Ferenc, a régebbi ügyvezető, aki átmenetileg most a tulajdonosi poszt birtokosa.

- Miután Szabó-Forrai Zsolt bejelentette, hogy nem kívánja tovább finanszírozni a klubot, tíz napunk maradt arra, hogy eleget tudjunk tenni a bajnokságban való indulási jog feltételeinek.

Többek között megállapodást kötöttünk a játékosokkal a tartozásokkal kapcsolatosan. Aztán az anyagi háttér megteremtése következett; ahogy Bebes István polgármester úr nyilatkozta, stabil lábakon áll a klub, még három külföldit is tudtunk igazolni.  De a költségvetésünk nagyságrendekkel kisebb a tavalyinál, ráadásul mindent nem használhatunk fel a működéshez, a  bevételeink egy részét adósságtörlesztésre kell fordítanunk. A Lami-Véddel újabb egy évvel meghosszabbítottuk a névadó szponzori  szerződést - nagyon örülünk, hogy kitart  mellettünk ebben a nehéz időszakban. Kérjük a szurkolóinkat is, hogy támogassák, tartsanak ki a csapat mellett ők is, a fanatizmusuk sokat számít ennek a játékosállománynak.

Zsebe Ferenc még elmondta, hogy a nemzetközi kupában, az  Eurochallenge-ben való indulásukról nem mondhattak le, mert a visszalépés sokkal nagyobb anyagi terhet rótt volna a klubra, mint a részvétel. De ezen a fronton  is igyekeznek minél kisebbre csökkenteni a kiadásokat.
 
- A csapat még formálódik - mondta Hencsey Tamás vezetőedző, aki egy személyben irányítja a szakmai munkát. - A  felkészülésünk sikerült, de a mérkőzéseken még vegyesek voltak az érzéseim. Jó és kevésbé jó periódusok váltották egymást, de ilyenkor ez még természetes.  Sok változás volt,  a külföldiek teljesen kicserélődtek, de új magyarjaink is vannak - idő kell ahhoz, hogy összeszokjon a csapat. Persze el tudnék képzelni ideálisabb szerkezetet is, de a lehetőségeink nagyon kötöttek voltak, főleg a külföldiek szerződtetésénél. Shaw eddig folyamatosan jól teljesített, a másik két fiútól viszont sokkal jobb teljesítményt várok. A magyar játékosokkal elégedett vagyok, nagyon erős alapozást csináltak végig. Az a célunk, hogy folyamatosan javuljunk támadásban és védekezésben is. Maximális intenzitással azon  dolgozunk, hogy napról napra jobbak legyünk, s hogy egy igazi csapat, egy jó szellemű társaság lépjen pályára hétről hétre.   Helyezésekben nem tudok, és egyelőre nem is akarok gondolkodni. Örüljünk, hogy van csapatunk, nem kell  további terhet rakni a játékosok vállára. Ha mindenki mindig - edzésen és a meccseken is - maximumra törekszik, az  év  végi  helyezésünk  lesz a realitás.  Amúgy az  első fordulókban derülnek ki az igazi  erőviszonyok. Úgy tűnik, a Kaposvár erősödött, de hazai pályán motiváltan, összpontosítva meg kell próbálni a győzelmet megszerezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!