Kosárlabda

2013.11.24. 12:45

Majdnem megnyerték

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 11. fordulójában a Haladás egy már szinte megnyert meccset veszített el a közvetlen rivális Kozármisleny ellen.

Tóth Gábor

Haladás VSE - Kozármisleny SE 27-29 (16-10).

Szombathely, egyetemei csarnok, 400 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hardi, Herr.

HVSE: Tömő - Mayer 5/1, Németh 5, Császár 6, Pukler 6, Mórocz 1, Bolfán. Csere: Gönczöl, Debreczeni 1, Jámbor 1, Becséri 2. Edző: Bölöni Roland.

Kozármisleny: Blandl - Tóth A. 1, Tóth B. 3, DANYI 8, KRÁNER 7/2, Sátori, Vincze 1. Csere: Füzesi (kapus), SZEMMELROK 8, Halász 1, Székely. Edző: Kovács Tamás.

A 6. Haladás fogadta az 5. Kozármislenyt, mindkét csapat 10 ponttal futott neki a meccsnek. Komoly volt a tét, hiszen a győztes a felsőházhoz csatlakozhatott.

A találkozót remekül kezdte a Haladás. A szombathelyiek gyors, pontos kézilabdával rukkoltak elő. Kiválóan védekeztek - amihez jó kapusteljesítmény is társult -, a labdaszerzések után könnyű gólokat dobtak (22. perc: 12-7). Az ellenfél nem tudta tartani a lépést, komoly eőnnyel vonulhattak mszünetre a hazaiak.

Fordulás után viszont érthetetlen módon elvesztette a ritmust a házigazda. Egyre több hibával, egyre körülményesen játszott (42. perc: 22-18). A vendégek pedig ráéreztek a lehetőségre, rákapcsoltak, egyre közelítettek (50. perc: 25-21).

A hajrának már idegesen, kapkodva futott neki a Haladás, amit kihasznált a remekül küzdő, talán a szerencse által is támogatott Kozármisleny (57. perc: 26-27), és megnyerte a meccset. Egy már szinte megnyert találkozót vesztett el a második félidőben a zöld-fehér gárda.

Bölöni Roland: - Sajnos nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!