Kosárlabda

2013.12.16. 15:16

Kecskemét–Falco

Szombathely – Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság 13. fordulójának nyitómeccsén kedden, 18 órkor a tabellán második Kecskemét vendégeként lép pályára a Falco-Trend Optika KC Szombathely.

Az újonc Kecskemét a második a tabellán, eddig kilenc győzelmet jegyez, háromszor kapott ki. Hazai pályán mind az öt meccsét (Kaposvár, Sopron, Jászberény, Körmend, Pécs) megnyerte, Szombathelyen pedig még a második játéknapon diadalmaskodott (93-97). Legutóbb Kaposvárról távozott győztesen (73-87) – igaz a korábbi válogatott center, Bencze Zoltán orrtörést szenvedett, erősen kérdéses a játéka. A Falcónál az új edző, Andjelko Mandics remekül, két győzelemmel mutatkozott be – így ismét elérhető közelségbe került a felsőházi rájátszás. Sőt, ha az előző trénerrel, Bencze Tamással elért győzelmeket is figyelembe vesszük, akkor egészen jó mutatókkal rendelkezik az utóbbi hetekben a sárga-fekete gárda: előző öt bajnokijából ugyanis négyet megnyert, vagyis jó formában van. Ettől függetlenül a találkozó esélyese a KTE.

– Nehéz erőpróba vár ránk, hiszen a Kecskemét nem véletlenül áll a tabella második helyén – fogalmazott a Falco-trénere, Andjelko Mandics. – Ellenfelünk nagyon koncentrált, szervezett kosárlabdát játszik. mindenki tudja a helyét a rendszerben, mind támadásban, mind védekezésben gördülékeny, hatékony. Sok jó játékost vonultat fel, de a két legfontosabb talán Wittmann Krisztián és Marko Derasimovics. Nem csak a pontokat szerzik, hanem ők viszik a kreativitást a játékba. Ha kettejüket levédjük, akkor jelentősen beszűkül a házigazda lehetősége. Lehet, hogy nem mi várjuk esélyesként a meccset, de megpróbálunk nyerni. Ugyanolyan hozáállást, küzdőszellemet várok el fiúktól, mint amivel az utóbbi két találkozón előrukkoltak. Kezdünk formába lendülni, az önbizalmunknak is jót tett a két győzelem, biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk nehezíteni a Kecskemét dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!