Kosárlabda

2014.03.18. 14:45

Hazai pályán nem hibázhat a Falco

Szombathely - Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság alsóházi középszakaszának 5. fordulójában szerdán, 18.30-kor a Pécset fogadja a Falco-Trend Optika KC Szombathely.

Tóth Gábor

A Pécs remekül, két győzelemmel, a Jászberény és a Nyíregyháza elleni sikerrel kezdte az alsóházi szakaszt, legutóbb viszont kikapott a ZTE-től. A Falco eddig csak két meccset játszott: elgázolta a ZTE-t (106-92), majd egyetlen ponttal maradt alul Jászberényben (87-86). A PVSK 11, a Falco 9 győzelmet számlál eddig.

- Furcsa körülmények között kaptunk ki Jászberényben, az a vereség nem csak rajtunk múlt - utalt vissza a pénteki fiaskóra Andjelko Mandics, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. - Igyekeztünk mielőbb túltenni magunkat a történteken, megpróbáltunk csak a Pécs elleni derbire összpontosítani. Kellemes gondjaim vannak, hiszen már számíthatok Will Tamásra és Zseljko Zagoracra is. Utóbbi visszatérése azt jelenti, hogy egy légióst ki kell hagynom a csapatból de még nem tudom, hogy melyik játékos kap pihenőt. Harazin Tamás is visszatért, de az elmúlt napokban keveset edzett, nincs százszázalékos állapotban. Kellemetlen ellenfél az alacsony szerkezetű Pécs, négy mozgékony, jól dobó játékossal. Vagyis nagyon kell ügyelnünk a védekezésre. Az elmúlt két meccsen jó formában, kellő koncentrációval, csapatként játszottunk persze még van hova fejlődni. De hasonló teljesítménnyel nem lesz baj. Az a csapat, amelyik a felsőházba vágyik, otthon nem hibázhat.

Will Tamás az előző három meccset kihagyta, most játszhat (Fotó: Unger Tamás)

 

Mint azt Mandics edző is jelezte, Will Tamás visszatér a Falcóba. A fegyelmi bizottság ugyanis megtárgyalta a szombathelyi klub fellebbezését Will eltiltása ügyében. A testület a korábbi hat mérkőzésről szóló eltiltást és az 500 ezer forintos pénzbüntetést három mérkőzésre és 250 ezer forintra mérsékelte. Miután Will nem lépett pályára a Kaposvár, a ZTE és a Jászberény ellen, letöltötte eltiltását.

Mint ismert, a Falco óvást vezettetett rá a jászberényi mérkőzés jegyzőkönyvére. Gráczer György ügyvezetőtől megtudtuk, a klub péntekig dönt arról, hogy beadja-e az óvást, befizeti-e az óvási díjat.

A szombati (18.00) Egis Körmend _Falco-Trend Optika KC Szombathely megyei rangadóra 150 darab belépőt küldtek Szombathelyre Körmendről. A jegyeket a szerdaii Falco_ PVSK meccs szünetében már meg lehet vásárolni, valamint csütörtökön és pénteken 10 -12 és 14- 16 órakor az Arena Savaria 2. emeleti klubirodájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!