Kosárlabda

2014.11.10. 15:10

Kosárlabda: Hazai EC-mérkőzés a Körmendnek

Körmend - A Euro-Challenge sorozat 2. fordulójában, kedden 18 órás kezdéssel a román Energia Rovinari gárdáját fogadja az Egis Körmend kosárcsapata.

Kedden este már csak egy veretlen csapat lesz az EuroChallenge nemzetközi férfi kosárlabda kupasorozat B csoportjában. Az Egis Körmend az első fordulóban a bolgár Lukoil Academic ellen nyert idegenben, míg a románok a csoport észt szereplőjét, a Tartu Rock gárdáját győzték le hazai pályán, meglepő magabiztossággal, 18 ponttal. Szombaton, a csarnokavatón Ante Pericával edzővel az első vereségét szenvedte el a Körmend, épp a megyei rivális Falco ellen.

Walter Lemon stabilan, jól játszik – de kellenek mellé társak is. Fotó: Unger Tamás

– Csalódott voltam a második félidőnk miatt, mert a tiszta dobásaink sem mentek be. – fogalmazott az Egis Körmend vezetőedzője, Ante Perica – Távolról nem jöttek a kosarak és az utolsó negyedre a védekezésünk is szétesett. Nagyon sajnálom a fél órás kényszerű szünetet, mert az teljesen elvette a lendületünket és ritmusunkat, amivel az elején egyértelműen uraltuk a mérkőzést. Ez balszerencsés volt, nem jöttünk ki jól a folytatásból. De előre kell néznünk, hiszen máris egy nagyon erős román csapat jön hozzánk, hat külföldi játékossal. Ellenük sokkal jobban kell védekeznünk és támadnunk is ahhoz, hogy győzni tudjunk. A múlt heti EC-siker jó alapot teremtett ahhoz, hogy továbbléphessünk a kupasorozat következő körébe, de ahhoz itthon nem szabad veszítenünk. Az Energia Rovinari nagyon erős védekezésben, a kupasorozat első körében ők kapták a legkevesebb pontot, 56-ot az észt Tartutól, amely pedig nem gyenge csapat. Gyors kosárlabdát játszik keddi ellenfelünk, amit jó védekezéssel és hatékony lepattanózással alapoz meg. Nagyon oda kell figyelnünk erre. Bár nem volt sok időnk a felkészülésre, mindössze három nap, de ez alatt is sokat beszélgetünk és igyekszünk kijavítani a hibáinkat. Figyelmeztető még, hogy nagyon erős volt a románok utolsó negyede, főként azzal nyertek a Tartu ellen, vagyis végig észnél kell lennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!